Acasă Nova TV

Dosarul Goscom a ajuns la final | Cei 23 de aleși, achitați definitiv

Dosarul Goscom a ajuns la final, iar cei 23 de aleși din Mediaș au fost achitați definitiv.

Vineri după-amiază, Curtea de Apel Alba Iulia a respins apelul făcut de către DNA Alba Iulia împotriva sentinței prin care Tribunalul Sibiu i-a declarat nevinovați pe cei 23 de aleși din Mediaș.

,,Respinge ca nefondat apelul declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba-Iulia împotriva sentinței penale nr.127/02.12.2016 pronunțată de Tribunalul Sibiu în dosar penal nr.3457/85/2014” este conținutul minutei publicate de Curtea de Apel, care nu face alteceva decât să confirme soluția pronunțată pe fond, de Tribunalul Sibiu în decembrie 2016. La momentul respectiv, instanța i-a achitat pe toți cei 23 de foști aleși pentru toate infracțiunile puse în seama lor de către procurorii anticorupție.

Dosarul Goscom

Dosarul Goscom a fost instrumentat de către Direcția Națională Anticorupție, după ce, într-o ședință extraordinară a Consiliului Local Mediaș din noiembrie 2013, aleșii au decis să cumpere cu 696.034 de lei, 19,22% din acțiunile societății Gospodăria Comunală SA.

Acest lucru s-a petrecut în condițiile în care restul de 80,78% din acțiuni erau deținute tot de Consiliul local Mediaș, care astfel era acționar majoritar.

Pachetul de acțiuni cumpărat în urma votului din noiembrie era deținut de Asociația Goscom, asociație în cadrul căreia, a susținut DNA, erau prezenți și fostul Primar al Mediașului, Teodor Plopeanu și cetățeanul de onoare al orașului, Ilie Lața, ambii consilieri locali la vremea votului.

În urma acestei tranzacții, președintele Asociației Goscom, Ioan Șerban, fost director al societății Gospodăria Comunală, a virat 104.000 lei în contul lui Ilie Lața și 52.000 de lei, în contul lui Plopeanu. Achiziția pachetului minoritar de acțiuni a avut loc în condițiile în care, în 2012, Consiliul local Mediaș a aprobat o majorare de capital la Gospodăria Comunală de trei milioane de lei.

Înainte de acea majorare de capital, acționarul majoritar al societății era Asociația Goscom (cu 52% din acțiuni). În urma majorării de capital din 2012, cum asociația nu a participat la aceasta, Consiliul local Mediaș a fost cel care a devenit acționarul majoritar. Cele aproximativ 3,7 milioane de lei astfel cheltuite din bugetul local au fost imputate de DNA celor 23 de aleși, consilierii locali și primarul Mediașului din perioada respectivă.

Foto: arhivă

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here