Acasă Revista Presei

DECIZIE Nu propunerii de revocare a procurorului-șef DNA

194
laura codruta kovesi dna

Președintele Klaus Iohannis a decis să nu o revoce din funcție pe Laura Codruța Kovesi de la conducerea Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

Şeful statului A DECIS ASTFEL să nu dea curs propunerii formulate de ministrul Justiției, Tudorel Toader. Președintele a invocat Raportul privind activitatea managerială la DNA prezentat de ministrul Tudorel Toader, dar și avizul CSM, scrie Digi 24.

DNAAvizul CSM, însă, a ajuns la o cu totul altă concluzie decât așa-zisul Raport al domnului ministru. Avizul CSM a fost unul negativ. Prin rolul constituțional al CSM, de garant al independenței Justiției, acest aviz nu poate fi tratat ca simplu element facultativ, adițional, chiar dacă avizul nu obligă, el în niciun caz nu poate fi ignorat”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele a precizat că, după ce a primit propunerea formulată de ministrul Tudorel Toader și avizul CSM, a solicitat departamentelor de specialitate din Administrația Prezidențială „o analiză și câteva propuneri”. În urma analizei, șeful statului a constatat că autorul Raportului consideră documentul „o luare de poziție”, „ceea ce, clar, induce percepția că evaluarea ministrului Justiției poate fi subiectivă”.

Klaus Iohannis a mai arătat că, la unul din motivele invocate de Tudorel Toader pentru formularea propunerii de revocare, datele și informațiile prezentate fie nu sunt pertinente, fie exced perioadei care ar fi fost supuse analizei.

Vezi mai mult pe Digi 24

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here