Acasă Revista Presei

Peste 100 000 români afectaţi de furtul de date pe Facebook | Verifică dacă eşti printre ei

1070
scandalul facebook Cambridge Analytica

În cursul acestei zile, Digi 24 a anunţat că peste 100 000 români au fost afectaţi de scandalul Facebook, cu privire la datele personale.

Conform surselor Digi 24, 78 de români şi-au instalat aplicaţia „This is your digital life”, cea care colecta datele personale şi le oferea apoi celor de la Cambridge Analytica. Alţi 112.343 de români, care erau în cercul de prieteni Facebook al celor 78, ar fi afectaţi de această problemă. Datele personale are acestora ar fi ajuns la firma de consultanţă britanică.

Cu ajutorul acestor date, companiile de consultanţă precum Cambridge Analytica, pot elabora mesaje personalizate în numele unui partid politic. Aşa s-a întâmplat în Statele Unite unde au influenţat electoratul.

Facebook a lansat un nou instrument online prin care poți verifica dacă datele tale au fost colectate de Cambridge Analytica. Singura condiţie este că trebuie să fi logat în contul tău.

Instrumentul, care poate fi accesat AICI, îți permite să verifici manual dacă tu sau unul dintre prietenii tăi ați făcut testul „This Is Your Digital Life”, aplicație prin care britanicii de la Cambridge Analytica au colectat datele a peste 87 de milioane de utilizatori Facebook.

Sursa Digi 24

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here