Acasă Revista Presei

3 000 Lei amendă pentru angajatorul care nu eliberează nota de lichidare

712
nota de lichidare

Angajatorii vor fi obligați să elibereze, la încheierea unui contract de muncă, nota de lichidare pentru angajat. Această prevedere apare într-o propunere legislativă de modificare a Codului muncii adoptată de plenul Senatului, în calitate de primă Cameră sesizată.

Încălcarea acestei obligații, privind nota de lichidare, va fi sancţionată cu amendă de la 1 500 la 3 000 de lei.

Potrivit expunerii de motive a propunerii legislative iniţiate de un grup de parlamentari PMP, în practică se utilizează acest document, de la caz la caz,ceea ce lasă loc deciziilor arbitrare în domeniul raporturilor de muncă„.

Pentru eliminarea abuzurilor şi pentru a proteja interesele angajaţilor se impune reglementarea răspunderii contravenţionale a angajatorilor în cazul neeliberării notei de lichidare. Pentru a proteja interesele angajatorilor, neexecutarea obligaţiei de a depune de către angajat la noul angajator a notei de lichidare de la vechiul angajator va atrage răspunderea disciplinară a angajatului„, se mai arată în expunerea de motive.

Propunerea legislativă privind modificarea şi completarea Legii nr. 53/2003 – Codul muncii va intra în dezbaterea Camerei Deputaţilor, cu rol decizional în acest caz.

Sursa Jurnalul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here