Acasă STIL DE VIATA

S-a VOTAT | Ora de vară poate fi eliminată

1400
ora de vară poate fi eliminată

Uniunea Europeană a decis, prin majoritatea voturilor deputaților, ca anul să nu mai fie împărțit în ora de iarnă și ora de vară. Astfel, s-ar putea ca luna viitoare să nu mai fim nevoiți să dăm ceasul înainte, scrie Digi 24.

La sfârșitul anului trecut, Lituania a înaintat o cerere prin care îi cerea Uniunii Europene să renunțe la ora de vară. Asta pentru că era inutilă și punea în dificultate mare parte din locuitori. Lituania susținea că majoritatea oamenilor consideră enervant că trebui să-și adapteze ceasurile de două ori pe an. Un demers asemănător a făcut și Finlanda, la începutul acestui an.

Parlamentul European a votat cu 384 voturi pentru și 153 împotrivă, o moțiune prin care a solicitat Comisiei Europene să studieze efectele schimbării ceasurilor și, dacă este necesar, să prezinte un plan de revizuire, scrie Reuters.

Deputații europeni au luat în calcul mai multe variante. Prima ar fi disconfortul creat de schimbarea ceasului de două ori pe an, a celui fizic dar și biologic. În plus, deși s-a crezut că zilele mai lungi din timpul verii ajută la economisirea energiei, lucrurile stau puțin diferit. Unele studii au arătat că, în mare parte, energia este economisită, dar nu la nivelul scontat.

Dintre cei 549 de deputați prezenți, majoritatea de 384 sunt de părere că trebuie să se renunțe la cele două fusuri orare. Astfel, ora de vară ar urma să fie scoasă din practică, iar ora de iarnă să fie valabilă pe întreg parcursul anului.

Sursa Digi 24

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.