Acasă Revista Presei

Kromberg & Schubert Mediaș | Cum să scapi de muncitori când nu mai ai nevoie de ei

3875
Cazul Kromberg & Schubert Medias

O muncitoare de la Kromberg & Schubert a postat pe Facebook un filmuleț în care putem vedea confruntarea unor angajați cu un ”responsabil cu disciplina muncii”.

Filmulețul, de la Kromberg & Schubert, prezintă o situație tipică pentru companiile care rulează intens mână de lucru necalificată, în special cele de componente și cablaje auto, scrie Costi Rogozanu pe Voxpublica.

Cei din încăperea prezentată sunt muncitori care au fost cândva angajați în alte departamente decât cele de la bandă, aveau vechime, erau calificați în alte domenii etc. Compania vrea să scape de ei. Cum procedează? Îi mută la bandă, oamenii nu fac față, n-au timp nici măcar să se acomodeze, iar apoi li se inventează conspirații împotriva firmei, faptul că vorbesc urât despre operatorul la bandă, că vor salariu mare etc.

Efectul e dezastruos, oamenii se ceartă între ei, se toarnă între ei, dominația angajatorului e totală. Rezultatul: muncitorii acceptă până la urmă să plece singuri. Deși sunt rulați mii de muncitori, toată lumea pleacă ”cu lichidare”, iau salariile compensatorii și pleacă, niciunul nu pleacă aflând motivele, pierd drepturi importante precum șomajul.

Într-un final angajații se ceartă între ei. Unii vor să păstreze jobul, cea care filmează spune că nu mai poate sta în condițiile astea, se duce și filmează cum semnează demisia.

Ce se întâmplă acum la Kromberg & Schubert Mediaș e generat de pierderea unor mari comenzi care necesită forțarea unui lot de oameni spre demisie.

Citește mai mult AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here