Acasă Revista Presei

Planurile ASF pe 2018 | Maşinile accidentate grav rămân fără ITP

500
Planurile ASF masini second hand

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat că persoanele care doresc să achiziţioneze o maşină la mâna a doua vor putea afla cu un simplu mesaj text (SMS) trimis RAR tot istoricul maşinii pe care urmează să o cumpere. În plus, cele două instituţii promit că vor face imposibilă reintroducerea în trafic a maşinilor „daună totală”.

Acestea sunt planurile Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) care a anunțat că va colabora cu Registrul Auto Român (RAR) pentru implementarea unor proiecte importante care vizează piaţa auto second-hand din România.

Conform Strategiei pentru Siguranţă Rutieră, adoptată prin Hotărârea de Guvern nr. 755/2016, unei maşini care a suferit avarii grave i se va suspenda automat inspecţia tehnică periodică (ITP), urmând ca după efectuarea reparaţiei să i se efectueze o verificare a conformităţii stării tehnice.

Conform adevarul.ro, această inspecţie va fi obligatorie atunci când sunt afectate, printre altele, structura de rezistenţă, sistemul de frânare sau direcţie.

De precizat că inspecţia tehnică de siguranţă se va face numai la Registrul Auto Român care va achiziţiona şi unele echipamente speciale. Când vor merge la această inspecţie, proprietarii vor fi obligaţi să prezinte devizul de reparaţie, iar inspectorii RAR vor verifica dacă service-ul unde s-a făcut lucrarea este autorizat pentru astfel de operaţiuni.

Celălalt proiect se referă la un serviciu SMS care va fi pus la dispoziţie de către Registrul Auto Român, cu sprijinul ASF, pentru o informare „rapidă, corectă şi transparentă a cumpărătorilor de autovehicule la mâna a doua”.

Citeste mai mult pe adevarul.ro

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here