Acasă Sibiu

GALERIE FOTO 2 000 de sibieni au protestat în Piața Mare

201
2 000 de sibieni au protestat în Piața Mare

Aproximativ 2 000 de sibieni au protestat duminică seară, în Piața Mare, împotriva Guvernului Tudose.

Principalul argument pentru care sibienii au protestat din nou în stradă, ține de Proiectul de modificare la Legilor Justiţiei.

Dacă acest pachet de legi va fi adoptat de Parlament ar însemna un dezastru pentru România şi cetăţenii ei. Ne putem lua adio de la o justiţie independentă. Nu suntem singuri în această luptă. De la Magistraţi la Preşedinte şi Comisia Europeană, cu toţii s-au poziţionat împotriva acestor legi. Este momentul ca fiecare dintre noi să acţioneze şi să nu legitimeze încercarea corupţilor de a controla Justiţia”, se arată pe paginile de Facebook ale evenimentelor dedicate protestelor din această seară.

După ce s-au adunat în Piața Mare, s-a format o coloană, care a plecat pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, nu înainte de a se roti în piața centrală a Sibiului. Nu a existat un conducător asumat al protestului de duminică. Nici nu se cunoaștea programul manifestației deoarece acțiunea de protest nu a fost înregistrată la Primăria Sibiu, scrie turnulsfatului.ro.

2 000 de sibieni au protestat în Piața Mare
Foto Turnul Sfatului

Coloana de manifestanți care a protestat la Sibiu, a ieșit de pe Nicolae Bălcescu și a trecut de hotelul Continental Forum, intrând pe bulevardul Andrei Șaguna. Poliția și jandarmii au intervenit, cerând protestatarilor să se întoarcă în zona pietonală a centrului istoric. Coloana a acceptat, inițial, indicațiile autorităților. O parte a decis să înainteze pe bulevardul Corneliu Coposu, în timp ce altă parte a protetatarilor s-a întors în Piața Mare.

Primul protest de amploare din această toamnă s-a încheiat fără incidente. Doru Apostol, sibianul care la începutul acestui an a fost cel care a obținut de fiecare dată autorizație pentru proteste, spune că va depune din nou cerere în atenția administrație locale.Deocamdată voi cere pentru următoarele trei seri. Voi propune ca marșul să se desfășoare până pe bulevardul Mihai Viteazul, urmând traseul de pe Calea Dumbrăvii”, a declarat Doru Apostol, pentru turnulsfatului.ro

VEZI GALERIE FOTO AICI

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here