Acasă Sibiu

Ambulanţa Sibiu anunţă proteste în cursul zilei de Joi

299
Ambulanţa Sibiu

Angajații Serviciului Ambulanța Sibiu au anunţat că vor organiza un miting de sensibilizare, joi 28 septembrie, între orele 11:00 – 12:00.

Protestul este organizat pe fondul nemulţumirilor legate de diminuarea veniturilor dar şi situaţia critică în ceea ce priveşte Garajul de la Ambulanţa Sibiu.

În data de 28 septembrie 2017, de la ora 11.00 la ora 12.00 se va desfăşura la sediul Serviciului Judeţean de Ambulanta Sibiu, din strada Constitutiei nr 19-21 (unde este garajul) MITINGUL de SENSIBILIZARE. Vom solicita paşnic Guvernului soluţionarea favorabilă a revendicărilor FNSAR (Federaţia Naţională Sindicală Ambulanţa Romania). Între orele 11.00 şi 12.00 nu va fi afectată capacitatea normală de intervenţie în caz de urgenţă”, a transmis conducerea Ambulanței Sibiu.

Revendicările şi nemulţumirile sindicaliştilor din FNSAR se referă la:

  • Stoparea diminuării veniturilor lunare a personalului din sistemul sanitar, respectiv din serviciile de ambulanţă, începând cu 01 ianuarie 2018 în urma aplicării Regulamentului de sporuri conform proiectului elaborat de Ministerul Sănătăţii în baza prevederilor Legii 153/2017.
  • Situaţia şi starea parcului de ambulanţe din Serviciile Publice de Ambulanţă.
  • Deficitul de personal în Serviciile Publice de Ambulanţă.

Până la data de 04 octombrie 2017 se aşteaptă un răspuns de la Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale dar şi de la Guvern. Totodată conducerea FNSAR va demara procedurile de strângere de semnături, de la toţi membrii de sindicat. Se are în vederea organizărea de acţiuni sindicale (MITINGURI si PROTESTE sindicale, GREVE de AVERTISMENT, şi chiar GREVĂ GENERALĂ) dacă se impune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.