Acasă Revista Presei

Un nou contract de muncă | Ministerul Muncii a dat ok-ul

448
noul contract de muncă 1300x700

Guvernul a aprobat miercuri proiectul de lege privind munca la distanţă care permite angajatului să îşi desfăşoare activitatea acasă.

Pentru acest nou contract de muncă, angajatul va folosi internetul sau telefonul. Pentru angajator înseamnă cheltuieli mai mici.

Introducem un nou contract de muncă, este vorba despre tele-munca. În acest tip de contract se permite angajatului să lucreze dintr-o locaţie pe care şi-o alege singur. Chiar de acasă, folosind tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor.

Contractul este avantajos pentru ambele părţi. Pentru angajator se reduc costurile administrative cu chiria, utilităţile, carburanţii şi parcul auto. Angajatul reduce costul de deplasare la serviciu şi îşi îmbunătăţeşte echilibrul între viaţa personală şi profesională, a declarat Ministrul Muncii, Vasilescu.

Desfăşurarea activităţii în regim de tele-muncă de către salariat va avea loc cel puţin o zi pe lună şi se poate extinde pe toată perioada de lucru.

Salariatul îşi poate exprima acordul cu această formă de organizare a muncii prin semnarea contractului individual de muncă sau a unui act adiţional, după caz.

Prin introducerea acestei noi forme de organizare a muncii şi îndeplinire a sarcinilor, vor creşte şansele persoanelor cu dizabilităţi pe piaţa muncii.

Proiectul de act normativ urmează să fie trimis Parlamentului, spre a fi supus dezbaterii şi adoptării.

Citește mai mult pe Digi 24

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here