Acasă STIL DE VIATA

Povestea din spatele fotografiei Windows XP

857
Windows XP wallpaper 1040x690

Un deal verde și câțiva nori pe un cer albastru, această imagine este foarte cunoscută mai ales de utilizatorii Windows XP.

Milioane au avut acest wallpaper, datorită Windows XP, ca imagine pe desktop. Publicaţia online TechBook a scos la lumină povestea din spatele fotografiei.

„Bliss“ (fericire) este o fotografie celebră în întreaga lume. Ea a fost realizată de fotograful Charles O’Rear, în 1998, în California. Fotografia va fi asociată pentru totdeauna cu Microsoft Windows XP.

Imaginea mea este mai cunoscută decât Mona Lisa“, spune Charles O’Rear despre fotografia sa celebră în întreaga lume.

Povestea din spatele fotografiei este chiar romantică. În 1998, Charles (25) conducea maşina prin Napa, în California, mergea să o întâlnească pe Daphne în Marin County, cea care mai târziu i-a devenit soție. În ianuarie, dealurile din California sunt foarte verzi iar O’Rear a oprit mașina în faţa unui asemenea deal.
Am ieşit din maşină, am luat niște instantanee și mi-am continuat drumul“, a spus fotograful pentru PCWorld. „… restul este istorie.

În acea perioadă Microsoft pregătea lansarea sistemul de operare Windows XP, iar Charles O’Rear era unul dintre primii fotografi care utilizau Corbis, o platformă digitală pentru partajare de fotografii. Bill Gates era proprietarul Corbis la momentul respectiv, a descoperit fotografia „Bliss“ şi a cumpărat-o de la O’Rear. Interesant este că până astăzi nu se cunoaşte suma tranzacţiei. Cu toate acestea, se vorbeşte că ar fi fost o sumă acceptabilă…

De la lansarea Windows XP, probabil, toată lumea cunoaşte acest peisaj din California. Între timp dealul s-a mai schimbat. Acum este plantată o vie acolo și arată astfel:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here