Acasă Revista Presei

Cine este sibianca ce-l însoțește permanent pe Klaus Iohannis

2443
Klaus Iohannis 1024x678

La o privire atentă asupra aparițiilor președintelui Iohannis veți remarca, în imediata lui apropiere, o femeie.

Brunetă, tunsă scurt, elegantă și întotdeauna extrem de atentă la reacțiile și la ținuta întâiului om al statului. Numele ei este Delia, e născută în Sibiu, la fel ca președintele Iohannis și are 41 de ani.

Pe numele întreg Delia Dinu, sibianca este consilierul prezidențial ”moștenit” de Klaus Iohannis de la Traian Băsescu. Biografia ei este una impresionantă. A fost decorată de Regele Albert II al Belgienilor în iulie 2009 cu Ordinul Coroanei în Grad de Comandor. În 2013 a primit Ordinul Crucea cu placă „Pro Merito Melitensi” de la Marele Maestru al Ordinului Suveran Militar de Malta. Totodată a fost decorată de președintele Republicii Portugheze, în octombrie 2015, cu „Ordinul de Merit” în grad de Comandor. Traian Băsescu a recompensat-o cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, și câțiva ani mai târziu, în grad de Ofițer.

Conform libertatea.ro, Delia Dinu este absolventă a Facultății de Drept „Simion Bărnuţiu” Sibiu și angajată din anul 2000 la SPP. Era deja consacrată atunci când Iohannis a preluat mandatul prezidențial. Delia Dinu și Klaus Iohannis se cunoșteau încă de pe vremea când actualul președinte era primar. Delia este fiica unui respectabil personaj, colonelul Ion Dinu, fost șef al Cercului Militar Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.