Acasă Sibiu

IMPORTANT | Prezența bolnavilor la comisiile de reevaluare nu mai este obligatorie

965

Sute de persoane încadrate într-un grad de handicap cu valabilitate permanentă au batut în ultimele luni drumul Sibiului degeaba, prezenta lor la comisiile de reevaluare nemaifiind obligatorie, potrivit ultimelor modificări legislative, atenționează DGASPC Sibiu.

În ciuda înștiințărilor scrise primite de fiecare asistat în parte de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protecția Copilului (DGASPC) Sibiu, o data cu transmiterea noului tip de certificat de handicap, mulți locuitori ai județului nu acceptă realitatea și vin în continuare la Sibiu cu bolnavii, deși nu mai este necesar.

Pentru a preîntâmpina creșterea numărului de aparținători care nu au înțeles că sunt scutiti de efortul deplasarii și aduc în continuare persoanele bolnave la evaluare, chiar și imobilizate, DGASPC Sibiu lanseaza atentionari public.

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protecția Copilului (DGASPC) Sibiu informează persoanele adulte încadrate într-un grad de handicap cu valabilitate permanentă, care au primit noile modele de certificate de încadrare în grad și tip de handicap, ca nu au obligația de a se prezenta la sediul DGASPC Sibiu în vederea reevaluării, drepturile, beneficiile și valabilitatea noilor modele de certificate de încadrare în grad de handicap rămân neschimbate”, atentioneaza Laura Vîlsan, directoarea DGASPC Sibiu.

Noile reglementari au intrat in vigoare din decembrie 2016, iar la nivelul județului Sibiu sunt 13.379 de pesoane incadrate în grad de handicap cu valabilitate permanentă.

Singurele persoane care sunt inca obligate sa se prezinte la DGASPC Sibiu sunt persoanele cu handicap programate pentru reevaluare la 6 sau 12 luni, potrivit dispoziției Comisiei de Evaluare.

Sursa: Stiri De Sibiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here