Acasă Nova TV

Două telecabine s-au lovit de zid la Bâlea Lac şi Bâlea Cascadă | 7 răniţi

1203

Duminică după-amiaza s-a produs o defecţiune tehnică la telecabinele Bâlea Lac şi Bâlea Cascadă.

Patru persoane aflate în telecabina de la Bâlea Cascadă au fost rănite după ce aceasta nu s-a oprit şi s-a lovit de zid.  Alte trei persoane au fost rănite din telecabina de la Bâlea Lac.

,,Echipaje SMURD Sibiu impreuna cu SAJ,   Salvamont și Jandarmeria montană actionează pentru acordarea asitenței medicale de urgență mai multor persoane , rănite ușor, în urma unui incident la telcabinele Balea Lac și Balea Cascada, sub conducerea președintelui  comitetului judetean pentru situații de urgență, d-l prefect Cristian Radu.

 Pană în acest moment, paramedicii au acordat îngrijiri medicale de urgență unui număr de 4  persoane, care se aflau la telecabina de la Balea Cascadă. Dintre cele patru, un copil are suspiciune de fractură nazală, două femei au dureri lombare și de membre si un barbat are o fractura deschisa la un membru inferior.

Pentru acordarea primului-ajutor calificat a doua persoane, rănite ușor,  care se află la Balea Lac, a fost solicitat un elicopter SMURD. Alte echipaje ISU Sibiu cu două microbuze de transport persoane se deplasează pentru a prelua un  grup de turiști care se aflau în telecabina de la Balea Lac. Toate persoanele vor fi evaluate medical de către echipajele aflate la fața locului.

Pentru  conducerea și coordonarea  acțiunilor de interveție, la locul evenimnetului s-a deplasat prefectul județului Sibiu și inspectorul șef al ISU Sibiu. Au fost luate toate măsurile pentru asigurarea asistenței medicale de urgență în timp optim” a precizat Ramona Nistor, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Sibiu.

ACTUALIZARE: 

Echipajul Elicopterului  SMURD  a acordat îngrijiri medicale de urgență unei femei, care prezenta dureri la membre, aceasta fiind transportată la spitalul din municipiul Sibiu.

Un bărbat care se afla la Balea Lac a fost coborât de către echipele de intervenție și preluat de către echipajul Smurd Săliște, care i-a acordat îngrijiri medicale și îl transportă la spital, acesta prezentând suspiciune de fractură la unul dintre brațe.

Alte 32 de persoane, care se aflau la Bâlea Lac, au fost conduse de către echipele de intervenție  și transportate la Bâlea Cascadă, în condiții de siguranță.

ACTUALIZARE: STAREA RĂNIŢILOR

La Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu au ajuns in total 5 pacienți, toți conștienți, dintre care un bărbat și 4 femei. Bărbatul a fost diagnosticat cu fractură de rotulă și va rămâne internat în cadrul Secției Clinice Ortopedie. Cele patru femei sunt din București, Sibiu, Ungaria și Norvegia. Pacienta din Norvegia, în vârstă de circa 60 de ani, va rămâne de asemenea internată, fiind diagnosticată cu traumatism toraco-lombar și fracuri costale. Celelalte 3 femei au fost diagnosticate cu traumatisme și contuzii, nu au nevoie de internare și vor pleca cu recomandări.

Foto&Video: ISU Sibiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here