Acasă Revista Presei

Clujul primul oraş din România cu buget participativ | Cetățenii decid direcția banilor

274

Clujul va fi primul oraş din România care va pune în practică ideea de buget participativ cu ajutorul tehnologiei moderne. Anunţul a fost făcut de Emil Boc, primarul Clujului, pe pagina sa de Facebook.

Primarul Clujului, Emil Boc, declară, într-o postare pe Facebook, că oraşul Cluj va fi primul din România care va pune în practică ideea de buget participativ folosind tehnologia modernă şi explică ce presupune acest fapt.

Acesta a afirmat că fiecare proiect propus de oameni va trebuie să se încadreze între 50.000 şi 80.000 de euro. Proiectele adunate vor fi evaluate şi selectate de adminsitraţia locală, iar apoi supuse votului cetăţenilor.

Vom aloca o sumă de bani, între 1 milion şi 4 milioane de euro, pentru proiecte pe care cetăţenii să le propună în vederea dezvoltării şi modernizării oraşului, pe diverse domenii: parcuri/spaţii verzi/ locuri de joaca; strazi/alei/trotuare; puncte gospodăreşti/deşeuri; spaţii publice; clădiri publice şi modernizarea de şcoli ş.a.m.d….”

Citeste mai mult pe Adevarul de Cluj

Articolul precedentMEDIAŞ 120 | 25 cărţi la Biblioteca Vie din acest an
Articolul următorCum a încasat directorul Transgaz un bonus de 1,3 milioane de lei înainte să-şi dea demisia. „Totul este legal“

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.