Acasă Sibiu

Minora căzută de la etajul 9 s-a sinucis | Juca Balena Albastră

8107

Minora căzută de la etajul 9 în data de 15 martie la intersecţia dintre Bulevardul Vasile Milea şi Calea Dumbrăvii s-a sinucis. 

La 20 de zile de la această tragedie, ancheta făcută de către polițiștii de investigații criminale a scos la iveală faptul că aceasta juca ,,Balena Albastră”.

Într-un comunicat de presă remis de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu se arată că există date şi indicii temeinice că decesul numitei VDŞ nu a fost unul accidental, ci un act de suicid determinat de persoane rămase neidentificate până la acest moment ce ar fi putut recurge la constrângere morală în acest scop al determinării sinuciderii, prin intermediul acestui joc „Balena Albastră”, în cadrul căruia sarcina finală de îndeplinit ar fi tocmai actul de sinucidere.

Comunicat Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu

„Prin ordonanţa organelor de cercetare penală din cadrul Poliţiei Municipiului Sibiu – Biroul de Investigaţii Criminale s-a început urmărirea penală pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă, prev. şi ped. de art. 192 alin. 1 C.pen. S-a procedat la audierea în calitate de martori a minorilor care au însoţit-o pe decedată, precum şi a celor două profesoare ce făceau parte din acel grup, aceştia relatând că numita VDŞ, în seara de 15.03.2017, a urcat împreună cu aceştia pe acoperişul blocului nr. 1 TURN de pe B-dul G-ral Vasile Milea din Sibiu pentru a vedea panorama municipiului Sibiu.

De asemenea s-a mai reţinut că minora VDŞ a descărcat, pe telefonul său mobil, jocul intitulat „Balena albastră” şi a început a-l juca folosind pseudonimul „vovo_666”, având mai multe postări pe Facebook şi Instagram ce indică parcurgerea acestui joc, precum şi unele imagini cu trimitere directă la acte de suicid.

Având în vedere toate aceste aspecte stabilite ulterior, s-a apreciat că există date şi indicii temeinice că decesul numitei VDŞ nu a fost unul accidental, ci un act de suicid determinat de persoane rămase neidentificate până la acest moment ce ar fi putut recurge la constrângere morală în acest scop al determinării sinuciderii, prin intermediul acestui joc „Balena albastră”, în cadrul căruia sarcina finală de îndeplinit ar fi tocmai actul de sinucidere.
Prin ordonanţa procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, s-a dispus declinarea dosarului mai sus-menţionat în favoarea

Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Braşov în condiţiile în care la nivelul acestei unităţi de parchet, este înregistrat un dosar penal în care se efectuează cercetări faţă de utilizatori ai jocului respectiv. Pe parcursul cercetărilor, procurorii au beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul din cadrul Poliţiei Municipiului Sibiu – Biroul de Investigaţii Criminale”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here