Acasă Sibiu

Concluzii ISU | La Sibiu, 5 sirene s-au defectat în timpul exercițiului

268
După două luni de pauză se reiau verificările sirenelor

Joi în intervalul orar 10:00–12:00, s-a desfășurat exercițiul de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă- PROCIV 2017.

În cadrul exercițiului s-a urmărit punerea în mișcare a mijloacelor (sirenelor) de alarmare de la nivelul tuturor localităților județului Sibiu, modul de acțiune a autorităților locale pentru avertizarea și alarmarea populației, starea de operativitate a mijloacelor de alarmare.

„La nivelul județului Sibiu, exercițiul a fost monitorizat de către cadre ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu. Concluziile desprinse în urma exercițiului sunt următoarele:
– la nivelul Municipiului Sibiu: din totalul de 38 de mijloace de alarmare, 2 au fost în proces de reparație, înainte de începerea exercițiului, iar alte 5 s-au defectat pe timpul exercițiului;
– la nivelul Municipiului Mediaș: din totalul de 16 mijloace de alarmare, unul singur a fost nefuncțional.

În ceea ce privește starea de operativitate a mijloacelor de alarmare din localitățile din județ, primarii au confirmat funcționarea acestora în bune condiții. Disfuncționalitățile înregistrate vor fi analizate și remediate de factorii de răspundere, în speță I.S.U. Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Primăria Municipiului Mediaș și Consiliul Județean Sibiu. Mulțumim cetățenilor și tuturor celor implicați în această activitate!” se arată într-un comunicat de presă remis de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Sibiu.

Foto: arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.