Acasă Nova TV

Totul despre bugetul pe 2017 | Obiectivele de investiţii şi străzile care vor fi asfaltate

1039
Primăria Mediaș

Municipalitatea a făcut public proiectul de buget pe anul 2017.

Acesta se ridică la suma de 145, 53 milioane de lei, dintre care 119,58 milioane lei reprezintă totalul veniturilor bugetului local la care se adaugă 25,94 milioane de lei excedent buget.

Aceasta nu este însă forma finala a bugetului, în condiţiile în care propunerile de venituri și cheltuieli bugetare propuse se vor modifica în funcție de alocațiile de la bugetul de stat conform cu dispozițiile legii bugetului de stat pe anul 2017.

Medieșenii sunt așteptați să facă sugestii cu privire la bugetul local al municipiului Mediaș pe anul în curs. În acest sens, în data de 17 februarie, va avea loc la sediul primăriei și o dezbatere publică pe marginea modului în care vor fi cheltuiți banii publici în 2017.

Anul acesta vor demara în municipiul Mediaş o serie întreagă de lucrări noi care vor primi finanţare de la bugetul local. Astfel, un număr de 12 străzi vor fi supuse unor procese de reabilitare şi modernizare. Punctual este vorba de străzile Mathias Milles, Pictor Theodor Aman, Şerban Vodă, Malului, Şipoţele, Dimineţii, Viorelelor, Arinului, Frasinului, Castanilor, Bisericii şi Christian Schesaeus.

Un alt proiect prins în buget este acela de reabilitare a fântânii arteziene din Piaţa Regele Ferdinand I. De asemenea, se va reabilita şi zidul de sprijin de pe strada Constantin Brâncoveanu numărul 2, şanţul dalat de pe strada Hula Veche până la strada Vinului, dar şi mai multe imobile aflate în proprietatea municipiului Mediaş. Centrul pentru regim permise de conducere şi înmatriculare vehicule este prins şi el în buget, la fel ca şi extinderea reţelelor de iluminat public pe străzile Liviu Rebreanu legătura între Cristalului şi Caraiman, Viilor, Greweln, Hula Veche, pasaj de legătură Râşnov cu Bârsei şi Geologiei. În fine un alt proiect nou pentru anul în curs îl reprezintă amenajarea unor sensuri giratorii pe Şoseaua Sibiului.

În bugetul pentru anul 2017 au fost prevăzute şi fondurile necesare pentru continuarea unor lucrări de investiţii care au demarat pe raza municipiului Mediaş în anii anteriori. Concret este vorba de echiparea tehnico-edilitară a cartierului rezidenţial strada Daniel Thellmann, etapa I, poiectul de reabilitare a străzilor şi a infrastructurii de apă-canal în satul aparţinător Ighişul Nou din fonduri rambursabile BERD, dar şi proiectul de reabilitare al străzii George Coşbuc.

LUCRARI 2017

Reabilitarea infrastructurii rutiere este prioritatea zero a municipalității pentru 2017. Astfel, în bugetul pe anul în curs, aflat actualmente în lucru, au fost prevăzute sume importante pentru lucrări de reparații și modernizare a străzilor. Pe 32 străzi se va turna covor asfaltic, integral sau parţial. 

STRAZI ASFALTATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here