Acasă Sibiu

Primarii au obligaţia să posteze hotărârile de Consiliu Local pe internet

366

Primarii au obligaţia să posteze hotărârile de Consiliu Local pe internet.

Prefectul Cristian Roman le solicită primarilor din toate localităţile judeţului Sibiu să publice pe internet hotărârile de consiliu local şi dispoziţiile emise. De asemenea, secretarul unităţii administrativ-teritoriale are obligaţia ca, în termen de 3 zile de la terminarea şedinţei consiliului local, să afişeze la sediul primăriei şi pe pagina de internet a unităţii administrativ-teritoriale şi copia procesului verbal al şedinţei.

Obligaţiile derivă din Legea nr.52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, republicată, din Legea administraţiei publice locale nr.215/2001, republicată şi din Memorandumul „Creşterea transparenţei şi standardizarea afişării informaţiilor de interes public”, adoptat de Guvernul României în şedinţa din 2 martie 2016.

„Acest demers are rolul de a asigura un grad sporit de transparenţă la nivelul administraţiei publice, atât pentru o mai bună informare a publiculului, cât şi pentru prevenirea corupţiei”, a declarat prefectul Cristian Roman.

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here