Acasă Revista Presei

AEP se pregăteşte să ramburseze banii din campania pentru alegerile locale

320

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunţă că verificările privind solicitările de rambursare a cheltuielilor din campania electorală pentru alegerile locale din 5 iunie au fost finalizate. Săptămâna viitoare vor fi publicate rezultatele controalelor privind rambursarea cheltuielilor electorale către toţi competitorii electorali.

Controalele privind cheltuielile pe care le-au făcut partidele în campania de la alegerile locale sunt la un pas de finalizare. „Precizăm că în acest moment se mai derulează doar activităţi ce ţin de forma şi modul de prezentare/depunere a documentelor justificative şi că acestea presupun un dialog cu mandatarii financiari, cei care asigură efectiv relaţia cu AEP“, arată instituţia.

Unii lideri politici s-au plâns că nu au bani pentru campania de la parlamentare, întrucât n-au primit încă banii cheltuiţi în primăvară.Nu vă ascund că nu ne-a căzut bine faptul că până în momentul de faţă nu s-a rambursat niciun leu din partea AEP şi sigur că ne creează o dificultate majoră, pentru că posibilităţile de finanţare a campaniei electorale sunt destul de limitate„, spunea Călin Popescu Tăriceanu în urmă cu câteva săptămâni.

banner-iphone-orange

Însă verificarea cheltuielilor din campania pentru locale n-a mers în ritm foarte alert din cauza neregulilor găsite de inspectorii AEP în facturile partidelor. „Au fost identificate neconcordanţe, cu ocazia controlului, la toţi competitorii“, arată AEP. „Simpla depunere a cererii de rambursare nu înseamnă neapărat şi o rambursare integrală a cheltuielilor electorale. În cadrul controlului realizat de AEP prin intermediul Departamentului de control al finanţării partidelor politice şi a campaniilor electorale, se verifică atât modul de constituire a veniturilor, cât şi destinaţia sumelor cheltuite. Orice neconcordanţă în documentele depuse în vederea rambursării şi neclarificată pe parcursul controlului va conduce la o aplicare strictă a dispoziţiilor legale, respectiv sancţionarea contravenienţilor şi/sau confiscarea sumelor nelegale“, susţine AEP.

Citeste mai mult pe Adevărul

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here