Acasă Sibiu

Braconaj cu 10 câini special antrenați | Doi bărbați, din Dumbrăveni și Biertan, suspecți

1238

Doi bărbați sunt suspectați de braconaj cinegetic. Au folosit 10 câini special antrenați pentru vânătoare

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Sibiu, în baza datelor și informațiilor obținute, împreună cu reprezentanții Fondului Forestier nr. 37 Pelișor, s-au sesizat cu privire la faptul că în noaptea de 05/06 iulie, pe raza localității Pelișor, pe fondul de vânătoare au fost depistate două persoane de sex masculin, însoțite de câini special antrenați pentru vânătoare.

În fapt, în urma cercetărilor și investigațiilor desfășurate, polițiștii au stabilit faptul că în seara zilei de 5 iulie, două persoane de sex masculin, respectiv un bărbat de 26 de ani din Dumbrăveni și unul de 21 de ani din Biertan, au fost identificați pe suprafața fondului de vânătoare de către paznicul fondului forestier, având asupra lor 10 câini de vânătoare.

Asupra celor doi bărbați nu au fost identificate specii de interes cinegetic.

În cadrul cercetărilor au fost ridicate o stație cu emițător GPS montată pe unul dintre câinii folosiți, precum și un obiect tăietor-înțepător folosit la uciderea animalelor.

În ceea ce privește câinii, aceștia au fost indisponibilizați și lăsați în custodia proprietarilor până la finalizarea cercetărilor.

În continuare, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj cinegetic (art. 42 alin. 1 lit. a, c, d din Legea 407/2006 privind protecția fondului cinegetic).

Foto Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here