Acasă Sibiu

Gruparea specializată în evaziune fiscală și înșelăciune destructurată | Poliștii au ridicat 1 Milion de Euro și 180.000 lei

677

Polițiștii de combatere a criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Sibiu au ridicat 1.000.000 de euro și 180.000 de lei, în urma celor 25 de percheziții efectuate ieri, la membrii unei grupări infracționale specializate în evaziune fiscală și înșelăciune.

La data de 26 mai a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sibiu și procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Sibiu au efectuat 25 de percheziții domiciliare în județele Sibiu, Brașov, Mureș și Argeș.

Perchezițiile au vizat destructurarea unei grupări infracționale specializate în evaziune fiscală și înșelăciune cu consecinţe deosebit de grave. În urma perchezițiilor, au fost ridicați 1.000.000 de euro și 180.000 de lei, precum și 53 de comprimate ecstasy. De asemenea, polițiștii au pus în aplicare 50 de mandate de aducere emise de Tribunalul Sibiu.

,,În urma administrării probatoriului, șapte persoane au fost reținute pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire grup infractional organizat și alte infracțiuni prevăzute de Legea 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale și de Legea 31/1990 privind societățile comerciale. Cei în cauză urmează a fi prezentați magistraților, în cursul zilei de azi, cu propunere de arestare preventivă.

Din cercetări a reieşit faptul că, începând cu anul 2012, membrii grupării ar fi creat un circuit fiscal fictiv pentru a obţine fraudulos compensări şi restituiri de la bugetul de stat, pentru diferiţi beneficiari. Aceştia ar fi evidenţiat în actele contabile ale firmelor pe care le controlau achiziţii fictive de materiale de construcţii şi ar fi diminuat valoarea reală a taxelor şi impozitelor datorate statului. De asemenea, părţile sociale ale unora dintre firmele controlate, care acumulau datorii mari, ar fi fost cesionate către persoane nesolvabile, de obicei cu domiciliul într-un alt judeţ, astfel încât să îngreuneze un eventual control fiscal şi recuperarea prejudiciului.

Totodată, prin firme interpuse pe care le controlau, membrii grupării ar fi achiziţionat mărfuri de la parteneri comerciali de bună-credinţă, pe care i-ar fi indus ulterior în eroare, lăsându-le ca şi garanţie de plată bilete la ordin/CEC-uri fără acoperire. La activităţi au participat şi poliţişti ai structurilor de combatere a criminalității organizate din Alba, Mureș, Argeș și Brașov, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu şi jandarmi.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, de către Departamentul de Informații și Protecție Internă şi de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală” se arată într-un comunicat de presă remis de către Inspectoratul Județean de Poliție Sibiu.

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here