Acasă Sibiu

Florile Transilvaniei | Tradiţia săsească a mobilierului pictat în judeţul Sibiu

2801

Într-un atelier din localitatea Cisnădioara, judeţul Sibiu, Mircea Ungurean (50 de ani), inginer de profesie, şi iubita lui, pictoriţa Oana Cerbu (34 de ani), au pus pe picioare o afacere de familie cu piese splendide de mobilier, pictate manual, care au cucerit clienţi din toată lumea.

Ideea i-a venit lui Mircea Ungurean în 1996 când a văzut, la Braşov, un atelier de mobilă al unei doamne de origine maghiară, care picta piesele cu motive tradiţionale ungureşti. „Atunci m-am gândit să încerc să continui tradiţia veche a mobilierului pictat săsesc, pentru că bunica mea era săsoaică...”

(..) Cine le descoperă piesele de mobilier le va recunoaşte cu siguranţă oriunde. În toate picturile lor de pe mobilier se regăsesc flori splendide, din vechile sate transilvănene.Practic ce facem noi sunt flori tradiţionale din Transilvania, stilizate. Înainte să ne apucăm de o comandă, facem obiecte mici, pe care exersăm modelul, să vedem cum e cromatica“, detaliază procesul de producţie Oana Cerbu.

Mobilierul pictat la Cisnădioara a ajuns în Japonia, Pakistan, India, Australia, Israel, Danemarca, Germania, Italia, Franţa, Marea Britanie, SUA şi în Canada.

Citeste articolul complet şi vezi galerie foto pe Adevărul de Sibiu

Articolul precedentAccident după podul mare| Pieton lovit pe trecere
Articolul următorDinamo şi Şerban au bătut pe Gaz Metan!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.