Acasă STIL DE VIATA

Culorile anului 2016 | Cum să le incluzi în garderoba ta

1049

Pentru prima dată, Pantone, institutul care reglementează culorile, a ales două nuanţe reprezentative. Este vorba despre roz quartz şi albastru serenity.

Reprezentanţii Pantone şi-au motivat alegerea spunând că oamenii au nevoie de culori relaxante, care să reducă din stresul acumulat zi de zi. Iar aceste două culori pastelate, senine şi liniştitoare reuşesc să ofere o stare de calm şi bine.

Pe de altă parte, aceste nuanţe sunt asociate în mod tradiţional cu diferenţele de gen, în numeroase culturi albastrul fiind destinat băieţilor, iar rozul fetelor. Dar specialiştii Pantone au observat că în multe părţi ale lumii aceste diferenţieri pe culori se estompează tot mai mult în ceea ce priveşte moda, iar acest lucru vine odată cu o mişcare socială de promovare a egalităţii de gen.

Reprezentanţii institutului sunt de părere că la nivel global consumatorii sunt mult mai relaxaţi în privinţa folosirii culorilor pentru a-şi exprima personalitatea şi se tem tot mai puţin că ar putea fi judecaţi sau etichetaţi în funcţie de alegerile pe care le fac, iar cele două nuanţe vin să sărbătoarească o astfel de atitudine.

Culorile anului 2016 sunt excelente pentru a le include în ţinutele tale de zi cu zi. Vor reuşi să te binedispună şi să-ţi ofere o stare de calm şi relaxare.

Articol apărut pe eva.ro / VEZI galerie foto

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here