
Putem slăbi mai repede dacă facem câteva schimbări minore în programul meselor zilnice, consideră nutriţioniştii în urma unor rezultate obţinute recent.
Schimbarea orei la care luăm micul dejun şi cina cu 60 sau 90 de minute ar putea reprezenta secretul scăderii eficiente în greutate, sugerează rezultatele unui studiu realizat pentru emisiunea difuzată de BBC, „Trust Me, I’m a Doctor” (Ai încredre în mine, sunt doctor).
Mai exact, rezultatele pozitive s-au înregistrat atunci când ora obişnuită la care subiecţii analizaţi luau micul dejun a fost schimbată, iar aceştia au mâncat cea mai importantă masă a zilei cu o oră şi jumătate mai târziu, iar cina au mâncat-o cu o oră şi jumătate mai devreme decât în mod normal.
Aceste modificări minore au dus la topirea mai rapidă a excesului de grăsime corporală, la scăderea nivelului colesterolui şi a nivelului de zahăr din sânge, după cum au indicat analizele făcute după câteva săptămâni în care organismul s-a obişnuit cu noul program de mese.
Experimentul a demonstrat, din nou, cât de nociv este să mâncăm la ore târzii din noapte, cu puţin timp înainte să ne culcăm, caz în care nivelul de grăsimi şi de zahăr din sânge continuă să crească pe parcursul a câteva ore în timpul nopţii. Cercetarea a arătat că este important să ţinem cont mai degrabă de orele la care mâncăm, decât de ceea ce mâncăm.
Citeste mai mult pe Adevărul Life & Style