Acasă STIL DE VIATA

Exerciţiul simplu care îți spune cât mai ai de trăit | VIDEO

299

Vrei să afli care ţi-e speranţa de viaţă? Nu e necesar să faci analize şi investigaţii sofisticate. Potrivit unui studiu apărut în Jurnalul European de Cardiologie, felul în care facem un exerciţiu simplu şi rapid dezvăluie cât de probabil e să mai fim în viaţă peste şase ani, potrivit Adevărul.

Modul în care reuşeşti să te aşezi jos din picioare şi să te ridici apoi la loc fără să te ţii de nimic poate arăta cât mai ai de trăit.

În decursul anilor, specialiştii au constatat că persoanele care au obţinut un scor de cel mult 3 puncte din cele 10 la acest test erau de cinci ori mai susceptibile de a deceda în decurs de şase ani, comparativ cu cele care obţineau un punctaj mai mare de opt.

Cum se face testul: Stai în picioare, încrucişează-le şi încearcă să te aşezi jos, fără să te sprijini de ceva, iar apoi străduieşte-te să revii, în acelaşi mod, în poziţia iniţială. De fiecare dată când o persoană foloseşte mâna sau genunchiul pentru a se sprijin se scade câte un punct, iar pentru fiecare pierdere de echilibru se ia câte o jumătate de punct.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here