Acasă Sibiu

4,2 grade pe scara Richter | S-a cutremurat Sibiul

732

Un cutremur moderat s-a produs aseară în zona Făgărașului și a fost resimțit și în municipiul Sibiu. Seismografele au arătat că a fost vorba despre un cutremur de 4,2 grade pe scara Richter.

Cutremurul s-a produs la foarte mică adâncime, doar 2 kilometri, spun specialiștii. Epicentrul a fost în zona Făgăraș-Câmpulung-Vâlcea. Ora la care a fost înregistrată activitatea seismică este 20.56.

Cutremurul a avut o replică la ora 22.42. Intensitatea celui de-al doilea seism a fost de două grade pe scara Richter. De această dată, cutremurul s-a produs la o adâncime de 4 kilometri, susțin specialiștii de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Zona seismică Făgăraș – Câmpulung este cunoscută ca fiind cea mai activă în ceea ce privește cutremurele de suprafață înregistrate în România, însă seismul de marți seara este relativ puternic și este de așteptat să producă replici, însă de o intensitate mult mai mică. Locuitorii din zonă nu trebuie să-și facă griji, a precizat la Digi24 Mircea Radulian, directorul științific al INFP.

Citeste mai mult pe Turnul Sfatului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here