Acasă Mediateca Top Video

TOP VIDEO Un jurnalist a filmat scenele de teroare la Paris | Am fost rănit!

817

Scenele de groază petrecute în timpul atentatelor de la Paris, au umplut internetul, reţelele de socializare. Imagini şocante s-au derulat la Sala Bataclan acolo unde se desfăşura un concert rock. Un atac terorist fără precedent în ultimii ani. în capitala Franţei. La spectacol au murit executate peste 80 persoane, în majoritate tineri .. şi totul în numele lui Allah …

Jurnalistul Daniel Psenny, de la „Le Monde“, a filmat cu telefonul mobil scene cutremurătoare la atacul terorist de la sala de concerte Bataclan. După ce a lăsat telefonul şi a început să ajute răniţii, Psenny a fost şi el împuşcat. Este rănit la umărul stâng şi se află internat la spitalul Georges-Pompidou.

Psenny a filmat imaginile de mai jos vineri seară cu puţin înainte de ora 22.00. Jurnalistul locuieşte în spatele sălii de spectacole Bataclan. El a povestit pentru „Le Monde“ cum s-au derulat primele minute de după deschiderea focului. Sunt scene care amintesc de groaza oamenilor prinşi în turnurile gemene de la New York, la 11 septembrie 2001.

„Încercam să lucrez ceva acasă. Televizorul era pornit, era un film poliţist cu Jean-Hugues Anglade. Am auzit nişte sunete care păreau a fi petarde şi, la început, am fost convins că e un sunet din film. Dar a fost atât de tare încât m-am dus la fereastră. Stau la etajul doi şi fereastra mea are vedere spre ieşirea de urgenţă de la Bataclan.

Toată lumea fugea în toate direcţiile. Am văzut oameni pe trotuar şi sânge… Am înţeles că e ceva grav. Întrebam trecătorii ce s-a întâmplat. Toată lumea fugea spre Rue Amelot sau spre bulevardul Voiltaire.

O femeie era agăţată de o fereastră, la etajul doi al clădirii Bataclan. M-am gândit la imaginile de 11 septembrie. Apoi am fugit jos să deschid uşa apartamentului meu pentru ca oamenii să se poată adăposti la mine. Era un om pe trotuar.

Mai era un om care a fost împuşcat în timp ce încerca să se adăpostească în lobby. Ăsta e momentul în care am fost împuşcat. Nu-mi amintesc multe după aceea. Am un gol de memorie. Dar îmi amintesc că mă simţeam ca şi când o petardă mi-ar fi explodat în umărul stâng şi urinam sânge. Cred că cel care a tras era la fereastra de la Bataclan. Am urcat la nişte vecini de la etajul patru. Omul pe care l-am tras înăuntru era împuşcat în picior. Era un american. A vomitat, era rece şi ne gândeam că o să moară.

Am sunat la ambulanţă dar nu puteam pleca. Am sunat un prieten doctor care mi-a explicat cum să fac o compresă din cămaşă. Am fost blocaţi în apartament până la raidul poliţiei“.

Sursa: adevarul.ro

Ultimele imagini apărute. Schimb de focuri în Paris

Articolul precedentAccident cu 3 răniţi pe Şoseaua Sibiului | GALERIE FOTO
Articolul următorPrea mici pentru Steaua | Gaz Metan la al cincelea eşec consecutiv

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.