Acasă Nova TV

Proiect de amploare finalizat de Transgaz | Investiţie de 100,6 milioane de lei

784

Societatea Transgaz a finalizat lucrările de construcţie montaj în cadrul proiectului ,,Modernizarea Staţiei de turbocompresoare Şinca Nouă şi instalaţii aferente’’.

Acesta este primul proiect de amploare pe care societatea l-a realizat în perioada de activitatea a managementului privat.

Investiţia realizată la Staţia de turbocompresoare de la Şimca Nouă a fost prezentată joi după-amiaza în cadrul unui eveniment la care au fost invitaţi membri ai Guvernului României, ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm precum şi ambasadori ai unor state vecine.

Proiectul în valoare de 100,6 milioane de lei, a beneficiat de finanţarea Comisiei Europene, prin Fondul European de Dezvoltare Regională şi din bugetul naţional, în conformitate cu prevederile Programului Operaţional ,,Creşterea Competivităţii Economice’’, gestionat de Ministerul Fondurilor Europene. Acest proiect a fost cuprins în ,,Planul de Dezvoltare al Sistemului Naţional de Transport Gaze Naturale în perioada 2014-2023’’, iar Transgaz s-a angajat să îl deruleze şi finalizeze în următorii ani.

Planul va permite realizarea, în viitorul apropiat, a coridorului vertical de securitate energetică Grecia, Bulgaria, România, Ungaria, Austria şi transportul resurselor din Marea Neagră.

Foto: bizbrasov.ro / Video: Digi24

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here