Acasă Revista Presei

DECIZIE ISU va închide cluburile care nu respectă regulile

304

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă va putea opri funcţionarea unui club, dacă nu respectă normele de apărare împotriva incendiilor. Este măsura pe care a adopat-o Guvernul în şedinţa de astăzi, prima după tragedia din clubul Colectiv.

Raed Arafat, secretar de stat în cadrul MAI, a precizat că obiectivele care au autorizaţie de incendiu, dar care au facut modificări ulterioare vor fi amendate iar activitatea va fi sistată până când revine în legalitatea. Totodată, în cazul obiectivelor care nu au autorizaţie, există alte trei variante, una dintre ele prevăzând ca dacă obiectivul are celelalte acte necesare, se dă amendă de până la 100 000 de lei, dar se da o periodă în care poate intra legalitate si atunci continua activitatea, fara a inchide amplasamentul.

Raed Arafat a explicat, după şedinţa de Guvern, care sunt condiţiile în care un club poate fi închis sau amendat de către ISU.

„1. Obiectiv care are autorizatie la incendiu dar la control se constată că au facut modificari, atunci amenda si sistarea activitatii pana la revenirea in legalitate.

2. Obiective care nu detin autorizatie de incendiu si atunci vor fi 2 variante:

a. daca nu are autorizatie la incendiu dar are toate actele necesare, in acesta situatie se da amenda dar pana la 100 000 de lei, dar se da o perioda în care poate intra legalitate si atunci ca sa nu ii afectam activitatea, continua activitatea, fara a inchide amplasamentul.

b. nu are autorizatie de securitate pentru incendiu, însă a obținut toate actele si avizele dar are incalcari grave, atunci amenda si inchidere. Cel care constată inchiderea sau sigilarea se face direct de ISU. Cel care constată trece la inchidere, procedura o gasiti in OUG”, a explicat Arafat.

„Adoptăm ordonanţa de urgenţă prin care le dăm putere direct celor de la ISU, nu autorităţi locale, nu altcineva, să verifice aceste localuri în care au loc acţiuni care implică foarte multă lume să le verifice din punctul de vedere al respectării condiţiilor protecţia împotriva incendiilor şi a catastrofelor şi să ia pe loc măsura închiderii acestora, sigilare până la momentul la care îşi îndeplinesc condiţiile”, a arătat premierul.

Citeste mai mult pe REALITATEA

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here