Acasă Sibiu

DNA la Primăria Şelimbăr | Primar, angajaţi şi notari luaţi în vizor

560

Procurorii DNA au descins la Primăria Șelimbăr într-un dosar care are legătură cu dobândirea de terenuri pe raza comunei.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2005-2015. Se pare că ar fi vorba de fraude de peste 114 milioane Euro.

Procurorii DNA au descins și la Oficiul de cadastru și publicitate imobiliară. La indicațiile lor, forțele de ordine au restricționat complet accesul publicului la etajul doi al Primăriei. Jandarmii păzesc și biroul viceprimarului.

primar selimbar

DNA Serviciul Teritorial Alba Iulia face perchiziţii şi la locuinţele mai multor angajaţi ai primăriei Şelimbăr, respectiv la primarul MARICUŢA IOAN DANIEL (foto), la secretarul comunei Şelimbăr, la specialistul în cadastru, la consilierul personal al primarului Maricuţa dar şi la alţi consilieri locali şi foşti primari sau viceprimari ai comunei Şelimbăr. Totodată se efectuează percheziţii şi la notari publici din Sibiu (ex BNP Bianu Victoria , BNP BUCŞĂ RADU GABRIEL , BNP TOLCIU MARIANA IONELA şi BNP TOLCIU TUDOR FLAVIU, BNP Suciu Dorin) şi sedii de societăţi comerciale deţinute de primarul Maricuţa prin interpuşi.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat dare de mită, trafic de influenţă , cumpărare de influenţă , abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave , spălare de bani, folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals în legătură cu dobândirea de terenuri pe raza comunei Şelimbăr de la persoane îndreptăţite la reconstituire şi la eliberarea titlurilor de proprietate, membrii grupului creându-şi un avantaj patrimonial estimat la 114.340.750 Euro.

Directorul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Sibiu, Puiu Fesan, afirmă ca instituţia pe care o conduce a fost solicitată să pună la dispoziţia DNA documente legate de retrocedarea unor terenuri în comuna Şelimbăr, probabil în urma unor reclamaţii venite de la cetăţeni.

Citeşte mai multe pe Turnul Sfatului

Articolul precedentCum recunoşti cosmeticele şi parfumurile contrafăcute
Articolul următor105 locuri de muncă la Mediaş, aproape 500 în judeţ | Liste complete

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.