Acasă STIL DE VIATA

Cum recunoşti cosmeticele şi parfumurile contrafăcute

678

Au exact aceeaşi denumire, recipient şi ambalaj identic, parfum şi nuanţă similară, ba chiar şi garanţia originalităţii. Singurul lucru care diferă – preţul mult mai mic – ne conving să cumpărăm într-o clipă cosmetice şi parfumuri din surse îndoielnice, riscându-ne astfel sănătatea.

Industria produselor contrafăcute a ajuns la rang de artă, diferenţele fiind greu de sesizat chiar şi de către ochii antrenaţi. Se estimează că milioane de bunuri contrafăcute sunt produse şi vândute anual, aproximativ 10% din cosmeticele şi parfumurile puse în vânzare sunt falsuri. În condiţiile în care imitaţiile au devenit o problemă uriaşă la nivel global, este din ce în ce mai greu să recunoşti cosmetice şi parfumuri contrafăcute.

Revista One a prezentat câţiva indicatori ai autenticităţii produselor, pe care ar fi bine să îi verifici înainte de a achiziţiona cosmetice sau parfumuri la preţuri incredibil de mici.

Cu ajutorul tehnicilor de printare moderne şi a imprimării digitale, replicarea unui bun nu mai constituie un impediment. Toate elementele unui produs sunt copiate cu exactitate, astfel încât consumatorul să nu bănuiască nicio secundă că ar putea avea de-a face cu un fals. Asta până la proba contrarie, când descoperă că aroma parfumului nu este exact aceeaşi pe care o ştia, formula nu rezistă pe piele, cosmeticele cauzează iritaţii sau reacţii alergice.
728x90_emag parfumuriConform descoperirilor celor mai recente, ingredientele produselor cosmetice şi de machiaj contrafăcute sunt de-a dreptul periculoase. De cele mai multe ori, conţin arsenic, beriliu şi cadmiu, cunoscute cancerigene, cu un conţinut mare de aluminiu, plumb, cupru, mercur şi alte ingrediente ce pot cauza acnee, psoriazis, iritaţii şi infecţii.

Parfumurile contrafăcute conţin de cele mai multe ori DEHP, clasificat drept cancerigen, iar în unele instanţe s-a descoperit şi urină în formulă, folosită drept stabilizator. Nu este greu de imaginat seriozitatea iritaţiilor cauzate de folosirea acestor falsuri.

Cei trei indicatori ai autencitatii unui produs se remarcă în preţul acestuia, certificările distribuitorului şi în ambalaj. Recipiente de proastă calitate, greşeli de scrierea a denumirii produsului sau o replică proastă a logo-ului acestuia sunt cele mai comune semne că ai de-a face cu un fals.

fashion upExistă însă cazuri în care replica este atât de bună, încât este greu să o deosebeşti de produsul original. În cazul acesta, cea mai sigură cale de a evita produsele contrafăcute este să achiziţionezi produsele cosmetice şi de machiaj din outlet-uri reputabile şi site-uri oficiale.

Iată care sunt cele mai comune semne ale cosmeticelor contrafăcute:

 • diferenţe de logo, font, culoare, încadrare, recipient, ambalaj, miros, textură etc;
 • produsul este promovat ca „ediţie limitată”, deşi producătorul nu menţionează pe site-ul oficial acest lucru;
 • preţul este redus drastic sau mai mult decât obişnuieşte compania în mod normal;
  consistenţa sau textura produselor cosmetice nu se aseamana cu cea a produsului original;
 • lipsa unui număr de lot imprimat pe ambalaj;
 • diferenţe de mărime între aplicatoarele produselor cosmetice originale şi cele contrafăcute;
 • sunt comercializate de către retaileri neautorizaţi, în kioschk-uri sau pe internet, de catre companii fantoma, ce nu sunt inregistrate in Registrul Comertului si nu au mentionate datele de contact si adresa pe site.

Cum recunoşti parfumurile contrafăcute?

De cele mai multe ori, poţi deosebi parfumurile originale de cele contrafăcute prin faptul că cele din urmă diferă prin ambalaj şi recipient, miros şi culoare.
banner728x90_zzvIată cum recunoşti faptul că un parfum este original:

 • ambalajul precizează informaţii despre distribuitor;
 • cutia parfumului este împachetată într-un ambalaj de plastic rezistent şi transparent, având de cele mai multe ori un sigiliu cu logo-ul brand-ului;
 • cutia şi recipientul parfumului sunt identice cu cele prezentate pe site-ul oficial;
 • cutia menţionează numărul de lot şi un cod de bare ce poate fi verificat;
 • verifică longevitatea, mirosul, culoarea şi formula parfumului (ridică un semn de întrebare dacă este prea uleioasă);
 • testează parfumul pentru a observa dacă apar reacţii alergice pe piele sau dacă pătează hainele.

 Asigură-te că întotdeauna cumperi produsele preferate de la distribuitori autorizaţi şi nu te încrede în reduceri masive de preţ.

Articol apărut în Revista One

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here