Acasă Sibiu

SIBIU | Anchetă DNA la Secţia de oncologie a Spitalului Judeţean

627

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au făcut astăzi percheziţii la Secția de Oncologie a Spitalului Județean Sibiu, dar şi la domiciliile unor persoane.

Conform unor surse judiciare, procurorii au verificat modul în care mai mulți producători de medicamente au oferit diferite stimulente unor medici pentru a prescrie doar anumite medicamente, mai scumpe decât cele generice, dar cu aceeași compoziție chimică și același efect terapeutic.

În această dimineaţă a fost agitaţie mare la Spitalul Judeţean Sibiu. Secţia de oncologie precum și cabinetul șefului secției, Valeria Văleanu au fost închise şi păzite de jandarmi până la sosirea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Procurorii DNA au descins la spital într-un dosar în care sunt cercetate fapte asimilate celor de corupție. Mai exact sunt suspectate o serie de înţelegeri privind prescrierea unor medicamente mai scumpe, pentru care medicii primeau în schimb diferite stimulente, dar şi contravaloarea participării la anumite simpozioane și congrese în alte țări. Medicul Valeria Văleanu, şeful Secţiei de Oncologie spune că este nevinovată şi că nu se pot recomanda pacienţilor medicamente mai scumpe.

Procurorii DNA au efectuat astăzi percheziții în 61 de locații situate în municipiul București și în județele Ilfov, Sibiu, Mureș, Sălaj, Cluj, Bistrița-Năsăud și Timiș, într-un dosar privind fapte de corupție comise în perioada 2012 — 2015.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.