Acasă Nova TV

Racolau minore şi le obligau să se prostitueze la o stână | VEZI amănunte

55

Interventie mascatiiDoi bărbaţi racolau minore şi le obligau să se prostitueze la o stână.

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Alba Iulia şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Sibiu au organizat o acțiune pentru depistarea unor persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism. În urma acțiunii, cei în cauză au fost reţinuţi.

„La data de 27 mai a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sibiu au organizat o acțiune de depistare a două persoane, bănuite de comiterea infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism.  De asemenea, au fost puse în executare două mandate de aducere emise pe numele persoanelor bănuite de comiterea infracţiunilor.

Din cercetări a reieşit faptul că, în cursul anului 2014, un bărbat ar fi recrutat mai multe tinere, în special minore, pe care le-ar fi adăpostit într-o stână aflată la marginea Sibiului. Acesta, profitând de starea de vulnerabilitate a victimelor, le-ar fi condiţionat ca, în schimbul găzdurii, să practice prostituţia beneficiul lui.Totodată, concubina acestuia ar fi sprijinit activitatea infracţională prin identificarea de clienți şi supravegherea activităţilor ilegale. Până în prezent au fost identificate cinci victime, două dintre acestea fiind minore.

Victimelor li se promitea găzduire la stâna de la marginea Sibiului, pentru a avea grijă de animale, activitate pentru care ar fi urmat să primească bani, însă o dată ajunse acolo, acestea erau determinate să se prostitueze în beneficiul celor în cauză. În urma administrării probatoriului, cele două persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Sibiu, pentru audieri, faţă de acestea fiind luată măsura reţinerii pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism, urmând a fi prezentate Tribunalului Sibiu cu propunere de arestare preventivă. Cercetările continuă în cauză pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi luarea măsurilor legale ce se impun” se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Sibiu.

Foto: arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here