Acasă Nova TV

ANAF la nivelul următor | Controlează banii personali ai angajaţilor

133

ANAF  Angajaţii magazinelor şi restaurantelor vor fi obligaţi să prezinte banii pe care îi au asupra lor, la cererea Antifraudă, se arată în proiectul de modificare a OUG 28/1999, discutat marţi de guvern, scrie Capital.ro.

Proiectul de OUG discutat marţi de guvern va obliga comercianţii care utilizează case de marcat să întocmească documente justificative pentru banii aduşi sau luaţi din magazine sau restaurante, astfel încât „organele de control să aibă la dispoziție instrumentele necesare pentru a identifica sumele care nu pot fi justificate prin documente conform legii„, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

„Companiile vor fi obligate să asigure înregistrarea banilor personali deţinuţi de angajaţii unităţii într-un registru de bani personali „astfel încât, în cazul unui control, eventualele sume de bani în plus, să nu fie justificate ca fiind banii aparținând angajaților”, arată sursa citată.

Acelaşi proiect reintroduce caietul de bani personali, stabileşte amenzile în funcţie de diferenţele de casă şi închiderea activităţii doar de la a doua abatere în decurs de 24 de luni.

Realitatea.net

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here