Acasă Nova TV

Livadă şcolară plantată la Moşna | Galerie foto

346

livadaÎn cadrul proiectul Plant For The Future finanțat de Compania Hotelieră Accor, Fundația Mihai Eminescu Trust a înfiinţat cea de-a doua livadă școlară în satul Moşna, judeţul Sibiu.

Luni în parteneriat cu Şcoala Gimnazială „St. L. Roth” din comuna Moșna a avut loc activitatea de plantare a pomilor fructiferi în noua livadă şcolară, înfiinţată pe un teren aparţinând şcolii.

,,La activitate au participat elevii claselor a VI-a, care sub coordonarea tehnică a managerului Livezii Demonstrative Mălâncrav, Dan Marton, au plantat 33 de pomi fructiferi din soiuri autohtone din Transilvania. Elevii au avut oportunitatea să învețe teoretic dar și practic, cum se plantează corect un pom fructifer. Îngrijirea pomilor plantați va fi preluată în fiecare an de către elevii clasei a VI-a, astfel asigurându-se sustenabilitatea acestui proiect. Activitatea de plantare s-a încheiat cu prăjituri și cu degustare de suc ecologic de mere produs în livada Fundației Mihai Eminescu Trust din Mălâncrav.
Pentru pregătirea activităţii de plantare au avut loc o sesiune de informare și un atelier de creație dedicat elevilor şcolii din Moşna, care doreau să se implice în acest proiect. În cadrul sesiunii de informare a fost subliniată importanța inventarierii și conservării soiurilor tradiționale de pomi fructiferi, s-a discutat despre diferențele dintre fructele produse ecologic și cele produse intensiv. Punctul interesant al întâlnirii a fost partea creativă, când elevii au concurat în pictarea imaginii viitoarei livezi școlare. Picturile au fost expuse pe holul școlii, îndeplinind şi un rol de promovare al proiectului.

Proiectul are ca scop conservarea soiurilor tradiţionale de fructe, educaţia şi transferul de cunoştinţe în domeniul pomiculturii, şi va continua cu organizarea unui curs de altoire în perioada 30 martie – 01 aprilie 2015, organizarea a încă două ateliere pentru elevi: de reciclare şi unul culinar, şi nu în ultimul rând o excursie la Livada Demonstrativă Mălâncrav a tuturor elevilor din comuna Moşna implicaţi în proiect” se arată într-un comunicat de presă al Fundaţiei Mihai Eminescu Trust.

Articolul precedent431 locuri de muncă în judeţul Sibiu | VEZI lista completă
Articolul următorMarin Trifa s-a alăturat Campaniei ,,Hrăneşte un zâmbet” | VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.