Acasă Nova TV

Iranul interesat de relaţii comerciale în judeţul Sibiu

429

IMG_0913(1) Preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea, a primit vineri, 20 martie 2015, vizita ataşatului comercial al Ambasadei Republicii Islamice, domnul Mojtaba Ramezani, care a fost însoţit de către domnul Asgari Mahrab, preşedintele Milad Air şi Bist Tours şi de către doamna Asgari Gabriela, director medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa.

La eveniment au mai participat Prefectul Judeţului Sibiu, Ovidiu Sitterli, directorul general al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Sibiu, Eugen Iordănescu, managerul Aeroportului Internaţional Sibiu, Marius Gîrdea şi preşedintele Asociaţiei Judeţene de Turism, Alin Chipăilă.
Preşedintele Ioan Cindrea a subliniat deschiderea judeţului Sibiu către o colaborare economică şi turistică cu alte zone geografice, inclusiv cu Iranul, şi a prezentat punctele forte ale judeţului Sibiu: a treia destinaţie turistică din România datorată ofertei variate extraordinare, de la turismul montan la cel balnear, prezenţa Aeroportului Internaţional Sibiu, ale cărui număr de curse internaţionale a crescut şi care se doreşte ca peste 5 ani să primească statutul de hub internaţional, ceea ce înseamnă peste un milion de pasageri anual.

De asemenea, Ioan Cindrea a evidenţiat că Sibiul este capitala gazului metan, capitala creşterii ovinelor, iar în ceea ce priveşte pregătirea academică, în cadrul universităţii „Lucian Blaga” şi a altor două universităţi private, aceasta acoperă foarte multe domenii de activitate căutate de mulţi studenţi din străinătate.
Oaspetele iranian a făcut apel la relaţiile comerciale vechi dintre România şi Iran, afirmând că se doreşete o relansare a acestora, şi a recunoscut că Sibiul are multe de oferit pentru turiştii iranieni.

IMG_0903În acelaşi timp, Mojtaba Ramezani a venit cu propuneri concrete de colaborare în domeniul creşterii animalelor şi al agriculturii, recunoscând că judeţul Sibiu este o zonă atractivă pentru exportul de miei şi de cereale.
La rândul său, preşedintele Ioan Cindrea a adresat oaspeţilor invitaţia de a participa la cea de-a doua ediţie a Conferinţei Internaţionale „Oportunităţi de investiţii în judeţul Sibiu, care va avea loc în perioada 10-13 iunie 2015.
Programul vizitei delegaţiei iraniene a inclus discuţii de lucru la sediul Universităţii „Lucian Blaga” şi la Aeroportul Internaţional Sibiu.

Articolul precedentLe-a luat la rând | A încercat să fure bunuri din 6 autoturisme
Articolul următorPorţi deschise la Staţia de tratare | Au participat preşcolari şi elevi

2 COMENTARII

  1. Cindrea,parca are o condamnare de executat,desi mult prea mica in raport cu hotiile pe care le-a comis,atuci ce mai cauta acolo? Unde e justitia?

  2. Cindrea,parca are o condamnare de executat,desi mult prea mica in raport cu hotiile pe care le-a comis,atuci ce mai cauta acolo? Ce invitatii mai lanseaza ca poate pana atunci justitia isi va face datoria si Cindrea va fi in puscarie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.