Acasă Nova TV

Afacerea penală Goscom | Primăria Mediaș își mută sediul la Tribunal

61

Primăria Mediaş  La patru luni de la finalizarea rechizitoriului de către procurorii DNA de la Alba Iulia în dosarul ”Afacerea Goscom”, judecătorii au respins toate contestațiile făcute de cei 23 de inculpați – aleși ai medieșenilor.

Prin urmare, peste două săptămâni, primar, viceprimar, consilierii locali, plus un cetățean de onoare vor face coadă, la propriu, la Tribunalul Sibiu unde va începe judecarea lor pentru fapte de corupție: au folosit banii orașului pentru a cumpăra acțiuni inutile la o societate la un pas de faliment.

Culmea, firma care i-a adus pe aleșii Mediașului în situația de a fi trimiși în judecată pentru infracțiuni de corupție este chiar cea care se ocupă de dezastruoasele străzi ale orașului: SC Gospodăria Comunală SA. În 2013, firma era deținută în proporție de 80% de către Consiliul Local Mediaș, restul acțiunilor (19,22%) fiind în proprietatea asociației angajaților, denumită Asociația Goscom.

Luată la bani mărunți de către procurorii anticorupție de la Alba, Afacerea penală Goscom a scos la iveală un trecut la fel de dubios în ceea ce privește soarta banilor orașului Mediaș. Pentru a înțelege întreg peisajul, procurorii au pornit de la momentul în care Gospodăria Comunală SA și-a ”schimbat șeful”, în 2004. Atunci, Asociația angajaților Goscom a cumpărat de la Consiliul Local Mediaș 51,44% din acțiuni. ”La nivelul anului 2012, societatea era organizată sub forma unei societăți comerciale pe acțiuni, cu un capital social de 1,75 milioane de lei, repartizat pe asociați astfel: 52% – Asociația Goscom și 48% – Municipiul Mediaș prin Consiliul Local Mediaș”, arată procurorii în rechizitoriul întocmit.

Aceștia au descoperit că, în condițiile în care Consiliul Local Mediaș era acționar minoritar al SC Gospodăria Comunală SA, în perioada 2012 – 2013, conducerea firmei a notificat în repetate rânduri autoritățile locale ”despre situația economică dificilă în care se află societatea”. Mai mult, printr-o informare din 14 septembrie 2012, ”conducerea societății a informat Consiliul Local cu privire la evoluția descendentă a societății începând cu anul 2007, la iminenta intrare în capacitate de plată”.

Citeste mai mult pe Turnul Sfatului AICI

Articolul precedentAccident cu 5 victime la Nou Român | VEZI amănunte
Articolul următorMinoră de 14 ani depistată la volan | VEZI amănunte

2 COMENTARII

  1. Au nenorocit o firma si un oras;sa-i puna sa asfalteze zece ani la Gherla, ca in Medias nu au fost in stare sa faca nimic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.