Acasă Nova TV

AVERTISMENT Exerciții prea dificile la clasa pregătitoare | VIDEO

212

elevi clasa pregatitoare  Învăţare prin joc – așa a fost explicată public inițiativa de a muta la școală ultimul an de grădiniță, începând din 2012. Numai că, încet, încet, clasa pregătitoare s-a transformat într-o etapă clasică de școală românească, încărcată de calcule serioase, scriere și citire intensivă.

Unii părinți nu înțeleg la timp acest lucru, așa că nu își ajută copiii la teme. Iar cei mici riscă să pornească pe drumul școlii cu handicapuri greu de recuperat și cu o imagine de sine deformată.

În programa clasei pregătitoare, noţiunile de matematică şi mediu înconjurător sunt gândite pentru a fi predate prin joc. Numai că ideea s-a rătăcit undeva, în drum spre copiii care nu au mai mult 6 ani. Teoretic sunt calcule simple, cu numere de la 1 la 10. Practic, schema de rezolvare pune probleme şi adulților.

Noile manuale, după care se învaţă din acest an, conțin noţiuni apreciate și de profesori drept dificile. Potrivit legii, programa se va aplica cel puțin cinci ani fără schimbări. (Digi 24)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here