Acasă Nova TV

Mihai, puiul de jaguar de la Zoo Sibiu adoptat de o căţeluşă

45

jaguarUn pui de jaguar de patru luni e noua senzaţie de la Zoo Sibiu. Adoptat de o căţeluşă, care l-a hrănit cu lapte timp de o lună, Mihai, căci aşa a fost botezat de îngrijitorii de la Zoo Sibiu, începe abia acum să intre în contact cu oamenii şi restul animalelor.

Mihai s-a născut în toamna anului trecut la Zoo Sibiu, în octombrie, şi, la fel ca celălalt pui de jaguar, Mai, a fost a fost adoptat încă de mic de o căţeluşă care i-a dat lapte timp de o lună şi jumătate. Aşa se face că şi primul prieten al lui Mihai e tot un pui de câine de-o vârstă cu el.

Potrivit îngrijitorilor de la Zoo Sibiu, puiul de jaguar a început să ia treptat contactul cu oamenii, din această săptămână. În prezent puiul care cântăreşte 4 kg se hrăneşte cu lapte praf, însă treptat este adăugată în dieta sa şi carnea de pasăre şi vită.

” Faptul că animalele din Grădina Zoo Sibiu se reproduc chiar şi în captivitate denotă condiţiile bune de care acestea se bucură aici, aceasta datorită faptului că în fiecare an am alocat fonduri importante pentru îmbunătăţirea spaţiilor existente sau construcţia de noi adăposturi. În prezent Grădina adăposteşte 245 de animale din 60 de specii ” a subliniat primarul Astrid Fodor.

În primele trei luni de viaţă, Mihai a fost protejat de contactul cu oamenii pentru a-i creşte astfel şansele de supravieţuire.

Sursa Vocea transilvaniei

1 COMENTARIU

  1. deasteapta doamna primar pentru ca stie cum se reproduc animalele in captivitate pentru ca au conditii bune de trai. Oare in primarie la ea sunt conditii bune?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here