Acasă Nova TV

70 ani de la deportarea saşilor | Preşedintele Iohannis la Catedrala Evanghelică Sibiu

361

Klaus Iohannis la Catedrala Evanghelica Sibiu  Preşedintele Klaus Iohannis a participat astăzi la slujba de comemorare a 70 de ani de la deportarea saşilor şi şvabilor din România în lagărele de muncă Sovietice. Slujba are loc la Catedrala Evanghelică din Sibiu.

Înt-un mesaj postat pe Facebook, Klaus Iohannis a transmis că printre cei 70.000 de deportați s-au aflat și bunicii lui, care după câțiva ani, s-au întors acasă îmbătrâniți de suferință.

Cu 70 de ani în urmă, în ianuarie 1945, 70.000 de sași și șvabi din România au fost deportați de autoritățile bolșevice în lagăre de muncă forțată din Uniunea Sovietică. Femei, bărbați și copii. Germania fusese înfrântă și orice vorbitor de limbă germană trebuia pedepsit, indiferent dacă participase sau nu la război. Printre cei 70.000 de deportați s-au aflat și bunicii mei. Erau tineri. După câțiva ani, s-au întors acasă îmbătrâniți de suferință. Nu au povestit niciodată ce au trăit în lagăr. Era dincolo de cuvinte. În amintirea lor și a tuturor deportaților de atunci, particip astăzi, la ora 10:00, la o slujbă de comemorare la Catedrala Luterană din Sibiu.” a scris Klaus Iohannis pe Facebook.

Sursa: Digi 24

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here