Acasă Nova TV

EDITORIAL Nu vă mai uitați la Sinteza Zilei | E moderată de un pocăit

41

Ciprian Aron  Frați creștini, în majoritate ortodocși, nu mai urmăriți dezbaterile de la Sinteza Zilei. E o emisiune realizată de un penticostal!!!!! Cum sună?

E o frază care frizează, la modul real, absurdul. Cam ăsta e modelul cu paralela dintre candidatul ortodox și cel luteran. În România secolului 21, nu credeam că intoleranța religioasă poate fi exhibată la scară largă. Și culmea, chiar de oameni ce propovăduiesc în numele religiei lui Hristos, supranumită religia iubirii. La noi s-ar verifica ceva de genul dă-i în cap că nu-i de-al nostru.

Nu vreau să fac niciun proces de intenție. Doamne ferește! Cred că fiecare dintre noi, cleric sau mirean, are dreptul la opinie, la asociere, la opțiune. E firesc, natural, legal și cât se poate de moral. Dar când reprezinți o instituție care se presupune că ideologic e ruptă de această lume și care pledează pentru un comportament discret al membrilor ei, interzicând cu desăvârșire slujitorilor implicarea în viața politică, atunci așteptările mele sunt altele. Și le formulez în consecință.

Nu vreau ca Biserica să facă un trafic electoral. Fraților, nu am nevoie să îmi spuneți pe cine să pun ștampila. Iar dacă aveți impresia că îi convingeți pe cei mulți, s-ar putea să vă înșelați amarnic. Enoriașii voștri sunt mult mai inteligenți decât îi bănuiți.

Treaba cu pedigree-ul religios e o temă cu care se mai defila probabil în perioada Sfintei Inchiziții. Altfel întrețineți, artificial, un conflict interconfesional. Sigur, sunt oameni ai Bisericii pe care îi prețuiesc în mod special și cred în forța spirituală, în rolul cultural și social major al acestei instituții. Numai că, uneori, unii prelați se pierd în jocuri mărunte care îi transformă în bieți agenți electorali. Și atunci mai e de mirare că evită lumea Biserica?!

Apropo, ați observat vreun membru ACL care să riposteze vehement în fața propagandei pro candidatul ortodox? NU. Pentru că acei domni, care astăzi îl lasă singur pe Iohannis, au beneficiat în trecut de același sprijin. De 25 de ani primari și președinți de consilii județene indiferent de culoarea politică s-au cuibărit lângă fețele bisericești cu scop țintit electoral. Parlamentarii că erau la guvernare sau în opoziție au făcut hora unirii cu amendamente peste amendamente prin care să aducă ceva bănet la eparhiilre din coledzii. Și acum? Mucles. Pe principiul că probabil roata se întoarce. Chiar cu riscul de a-și pune în pericol candidatul.

„Daţi deci Cezarului cele ce sunt ale Cezarului şi lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu”. (Matei 22, 21) Dar nu dați mai mult decât e necesar cezarului contemporan.

Sursa CityNews

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here