Acasă Nova TV

Balaurul din Transilvania, documentar special de la înălţime | Turism şi sport extrem

332

dragonul din transilvaniaTransylvania Dragon va fi un film documentar de 52 de minute despre turism şi sport extrem, dar şi despre perseverenţa urmăririi unui vis şi transformarea lui în realitate.

Balaurul Flaviu Cernescu – Transylvanian Dragon – împreună cu regizorul Sabin Dorohoi îşi propun să ne arate locuri şi oameni din Transilvania şi din Banat dintr-o perspectivă cu totul inedită, de la înălţimea roţii unui monociclu sau de pe coarda de slack-line.

Filmările celui mai special film documentar al anului, singura producție de acest gen din România, care aduce în prim plan sporturile extreme, au fost exact așa cum și pasiunea Balaurului din Transilvania, Flaviu Cernescu, pentru slackline: palpitante, pline de neprevăzut, adrenalină și pasiune. Timp de aproape trei săptămâni personajul principal, Flaviu Cernescu, regizorul Sabin Dorohoi și echipa de filmare, au străbătut Transilvania și Banatul în lung și în lat, pentru cele mai spectaculoase locații ale viitoarei producții.

În urmă cu o săptămână, regizorul Sabin Dorohoi a spus “CUT!”, după 17 zile de filmări intensive în cele mai frumoase și renumite locuri din regiunile istorice Transilvania și Banat. A fost o călătorie intensă, care a atras mii de oameni la demonstrațiile extreme de slackline ale “Balaurului” Flaviu Cernescu.

Prima oprire a fost Timișoara, devenită astfel kilometrul 0 al filmărilor care s-au desfășurat, ulterior, în 14 locații celebre din zona de vest a țării. Reșița – locul în care sportivul a reușit să stabilească un nou record național, mergând pe un slackline de 45 de metri, la 80 de metri înălțime, între două turnuri dezafectate ale UCMR, emblematice pentru orașul de pe Bârzava. Au urmat Bocșa, orașul de baștină al lui Flaviu, Carașova, cascada Bigăr – una dintre cele mai frumoase căderi de apă din lume, prima cale ferată din România Anina – Oravița, orașul de suflet al împărătesei austriece Sissi – Băile Herculane, capitala aventurii extreme din inima Transilvaniei – Arsenal Park Orăștie, vestita cetate a orașului Alba Iulia – Alba Carolina, unul dintre simbolurile naționale aflate în patrimoniul UNESCO – Mocãniţa din Vişeul de Sus, locul unde se nasc povești și legende – Cascada Cailor, Salina Turda – oaza de liniște și sănătate aflată sub pământ, care atrage mii de turiști, una dintre cele mai frumoase șosele din lume – Trasfăgărășanul. Ultima zi a filmărilor a avut loc Castelul Corvinilor, unul dintre reperele istorice de maximă importanță pentru ardeleni și bănățeni.

 

”În urmã cu o sãptãmânã, în 26 Octombrie,  am încheiat filmãrile la Documentarul “Transylvania Dragon”. Deşi perioada oficialã de filmare s-a încheiat, existã o şansã sã mai filmãm încã o locaţie celebrã din Transilvania înainte de a începe prelucrare a filmului, dar vom face acest anunț la momentul oportun, când toate detaliile vor fi stabilite. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care ne-au sprijinit în această călătorie extreme de solicitantă, dar care ne-a adus satisfacții infinit mai mari decât sacrificiile pe care am fost nevoiți să le facem: mass-media, autorități, bănățeni, transilvăneni, tuturor celor care ne-au întins o mână de ajutor atunci când am avut nevoie” , a declarat regizorul Sabin Dorohoi.

Aventura Balaurului din Transilvania continuă!

Următoarea etapă a filmului este la fel de importantă ca și filmările în sine. Pentru ca documentarul să intre în următoarea fază, cea de post-producție, este necesară finanțarea. “Fiind un proiect de voluntariat, deocamdatã am reuşit sã obţinem, până acum, doar finanţarea necesarã deplasãrii echipei în cele 17 zile prin România (transport, cazãri şi mâncare) şi închirierii echipamentului pentru filmarea propriu zisã. Pentru tot ceea înseamnã partea de post-producţie, încã nu am gãsit finanţarea necesarã. Va urma un proces foarte elaborat de gãsire a partenerilor financiari pentru finalizarea filmului şi ulterior de alegere a întregului material filmat, care totalizeazã în jur de 35-40 de ore! Acesta va fi condensate în 52 de minute, durata standard pentru un documentar TV”, a explicat regizorul Sabin Dorohoi.

Odată rezolvat aspectul financiar, filmul ar urma să fie lansat în primăvara anului 2015, în jurul Paștelui. Până atunci, însă, vă sfătuim să fiți în continuare cu ochii pe proiectul Transylvania Dragon, deoarece veți putea vedea în premieră, în mediul online și la TV, o serie de mini-episoade, cu o durată de aproximativ 2 minute, în fiecare lună, până la lansare.

Filmul va fi produs de Western Transylvania Studios, singura casã de producţie din vestul țãrii şi va fi regizat de Sabin Dorohoi, bãnãţean la origine, realizatorul celebrelor videoclipuri “Happy” din Reşiţa, Caransebeş, Bocşa, Herculane şi Anina. Sabin Dorohoi este laureat al peste 35 de nominalizãri şi premii internaţionale. Din cele treisprezece  filme de scurtmetraj realizate, ultimele cinci (“Ghela” , “Visând la Galapagos” , “Clopotul”, “Fata din Transilvania” şi “Calea Dunãrii”) i-au adus cele mai multe distincţii internaţionale la festivaluri precum: Palm Springs, Reykjavic, Geneva, Chicago, TIFF, Roma, Regensburg, Sardenia şi Festivalul de film Est European din Hollywood. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.