Acasă Nova TV

EDITORIAL Campania electorală | Numa’ să nu iasă Ăla

21

sabin gherman  Niciun cuvânt despre economie, educație, sănătate, agricultură. Dacă nu era haloimăsu’ din Ucraina, nu auzeam nimic nici despre politica externă. Campania asta electorală e de fapt batalie între poli de putere – fără niciun proiect, fără nicio viziune.

Nu diferă de un campionat de fotbal: singura diferență e că primii clasați au omorât arbitrul.

Cred că partidelor le convine lipsa dezbaterilor. Liderii se perindă prin platouri tv, își spun frumos poezia, dau sub centură și pleacă în uralele petrecăreților. Uită-te bine: susținătorii cei mai vocali sunt toți foști miniștri – nu vezi un medic recunoscut sau un profesor care să se bată pentru un candidat cu șanse reale. Nu vezi nici cercetători, nu vezi nici oameni de cultură – ei s-au retras ori pe bloguri, ori preferă să-și lege discursul de candidați de 5%.

Scaune Auto pentru copii

Sincer, m-aș fi așteptat la soluții: hai să vedem ce facem cu regionalizarea, să vedem de unde scoatem bani pentru un Canal Dunăre-Siret sau măcar o idee vizavi de vânzarea pământului agricol: îl vindem pur și simplu sau îl concesionăm? La fel: nu avem cumva prea mulți parlamentari? – ce facem cu referendumul prin care poporul a stabilit o singură Cameră și maxim 300 de înalți aleși? Cum scăpăm de neajunsul rușinos că în lege scrie că Educația are 6% din PIB și noi niciodată nu i-am alocat nici măcat 4%? Cum se face că, deși avem număr dublu de parlamentari, aceștia au muncit doar jumătate? – dar au încasat indemnizații de normă întreagă.

Chestiunile astea le-am uitat și noi și ei, tot ce interesează e să nu iasă Ăla. Că-i de dreapta, că-i de stânga, Ăla e acum miza votului, negativ prin excelență.

Citeşte editorialul complet AICI

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here