Acasă Nova TV

Dosarele aleşilor din judeţul Sibiu | Cine sunt politicienii locali care au ajuns în instanţă

284

Dosarele alesilor din judetul Sibiu  Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, dar şi preşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Cindrea, sunt doar doi dintre politicienii locali cu dosare pe rolul instanţelor. Mai mulţi primari sunt de asemenea acuzaţi de conflict de interese iar la Mediaş primarul şi mai mulţi consilieri locali sunt trimişi în judecată pentru abuz în serviciu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea, are un proces pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, acesta fiind acuzat de conflict de interese. În anul 2011, Agenţia Naţională de Integritate l-a acuzat pe Ioan Cindrea, la momentul respectiv deputat, de conflict de interese, pentru că în perioada 5.10.2009-01.02.2011 a avut-o angajată pe Amalia Cindrea, soţia sa, la cabinetul său parlamentar.

Klaus Iohannis se judecă în prezent cu Agenţia Naţională de Integritate după ce, în aprilie 2013, edilul a fost acuzat de ANI că ar fi deţinut ilegal, în mod simultan, atât funcţia de primar al Sibiului, cât şi calitatea de reprezentant al municipiului Sibiu în Adunarea Generală a Acţionarilor din firmele Apă Canal SA Sibiu şi Pieţe SA.
oferta cel punct ro

Şi asupra aleşilor locali din Mediaş, al doilea oraş ca mărime al Sibiului, planează mai multe suspiciuni, privind posibile infracţiuni de abuz în serviciu.
Într-un comunicat din 15 septembrie 2014, DNA anunţă că s-a dispus ”trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor: BALAZS BELA ATILA, CIULEA IOAN VASILE, GROZAV EUGEN, KNALL HELMUTH IULIUS, LĂZĂROIU IOAN, MANTA ANCA MARIA, MORARU EUGEN, NEAG FLORIN, NICORICI CONSTANTIN GHEORGHE, PETRESCU GEORGE STELIAN, POPA IOAN, SAS ILARIE, TAROPA FLOAREA, TOMA COSMIN LUCIAN, consilieri în cadrul Consiliul Local Mediaş, la data faptelor, în sarcina cărora s-au reţinut două infracţiuni concurente de abuz în serviciu, din care una cu consecinţe deosebit de grave; CIOLPAN VASILE, NAGY PAVEL, PATRUI ELEONORA, consilieri în cadrul Consiliul Local Mediaş, la data faptei, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de abuz în serviciu, cu consecinţe deosebit de grave; LAŢA ILIE, PLOPEANU TEODOR, consilieri în cadrul Consiliul Local Mediaş, la data faptelor, în sarcina cărora s-au reţinut două infracţiuni concurente de abuz în serviciu, din care una cu consecinţe deosebit de grave şi conflict de interese; MARIAN VICTOR CRISTIAN, OROSZ CSABA, consilieri în cadrul Consiliul Local Mediaş, la data faptei, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit; ŞERBAN IOAN, preşedinte şi acţionar majoritar al Asociaţiei GOSCOM, la data faptelor, în sarcina căruia s-au reţinut în concurs complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi complicitate la infracţiunea de conflict de interese; NEAMŢU TEODOR, primar al municipiului Mediaş, la data faptelor, în sarcina cărora s-au reţinut două infracţiuni concurente de complicitate la abuz în serviciu, din care una cu consecinţe deosebit de grave.

Într-un comunicat din 3 iulie 2013, ANI anunţa că ”20 de primari din Jud. Sibiu s-au aflat în stare de incompatibilitate ca urmare a deţinerii simultane a funcţiei de primar şi a calităţii de reprezentant al unităţii administrativ – teritoriale în cadrul A.G.A. a S.C. APĂ CANAL S.A. Sibiu

Citeste mai mult pe Adevărul Sibiu AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.