Acasă Nova TV

Din 28 septembrie, ŞOFERII VOR FI PENALIZAŢI pentru o noua abatere in trafic

32

pentru şoferiCodul rutier a fost modificat printr-o ordonanta a Guvernului la inceputul acestei luni, fiind transpuse in legislatia autohtona mai multe reglementari europene in materie.

In acelasi timp, documentul stabileste ca, din 28 septembrie, soferii vor fi penalizati in trafic daca nu indeplinesc anumite reguli.

Mai precis, acestia vor trebui, in primul rand, sa-si informeze pasagerii cu privire la obligatia legala de a purta centura de siguranta in timpul circulatiei pe drumurile publice.

Totodata, soferii vor avea obligatia sa se asigure ca, pe timpul conducerii vehiculului, minorii poarta centurile de siguranta sau sunt transportati numai in dispozitive de fixare in scaune pentru copii omologate.

Este vorba despre scaune speciale prevazute cu sisteme de fixare si asigurare gandite pentru confortul si siguranta celui mic. Scaunelele se fixeaza de bancheta din spate, cu ajutorul unor centuri speciale sau a celei de siguranta a masinii. Scaunele destinate copiilor sunt de mai multe tipuri, fiind adaptate in functia de varsta si greutatea celor mici, scrie avocatnet.ro.

Mai mult chiar, din 28 septembrie va fi interzis transportul copiilor in varsta de pana la 3 ani in autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranta. Exceptie de la aceasta regula vor face autovehiculele destinate transportului public de persoane, precum si taxiurile, daca in acestea din urma copilul ocupa orice alt loc decat cel de pe scaunul din fata.

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here