Acasă Nova TV

Bătaia de joc de pe DN14, după reevaluare | Se mai elimină din aberații

131

DN 14 de cosmar  Reprezentanții Companiei de Drumuri Naționale și Autostrăzi din România au decis reevaluarea restricțiilor de circulație impuse pe recent reabilitatul DN14, Sibiu – Mediaș – Sighișoara.

Câteva vești bune sunt, dar nu și pentru cei care sperau să circule mai rapid între Slimnic și Ruși: pe cei opt km care despart cele două localități limita maximă tot 50 de km/h rămâne, redusă la 30 de km/h pe câteva porțiuni și fără posibilitatea de a depăși pe întreg traseul.

În urma ședințelor organizate de către CNADNR, modificările cele mai importante pentru șoferii care folosesc acest drum țin de ridicarea unor limite de viteză.

Pe linia dreaptă de la ieșirea din Ruși înspre Șeica Mare limita de viteză este ridicată la 90 de km pe oră, față de 70 cât este în prezent (km 23+930 – km 26+375). La fel, tot pe porțiunea dintre cele două localități, după traversarea liniei de cale ferată, limita de viteză a fost ridicată până la 90 de km pe oră.

Aceeași limită de 70 de km/h pe linia dreaptă de la ieșirea din Șura Mare înspre Agârbiciu va fi eliminată, astfel încât în ambele sensuri ale respectivei porțiuni (32+775 – km 33+400) să se poată circula cu limita maximă legală pe astfel de sectoare de drumuri – 90 de km pe oră. În curba care urmează acestei linii drepte pe sensul de mers înspre Mediaș, limita de viteză este, de asemenea, ridicată de la 50 de km/h la 70 de km/h.

Tot în urma discuțiilor purtate între autoritățile centrale și reprezentanții Poliției sibiene, s-a stabilit că poate fi ridicată limita de viteză și pe linia dreaptă ce urmează ieșirii din Copșa Mică înspre Mediaș. În prezent, acolo viteza este restricționată la 70 de km pe oră, restricție care va fi eliminată.

La fel, va fi eliminată aberanta restricție de 50 de km/h pe linia dreaptă care urmează traversării pârâului dintre Copșa Mică și Târnava. Având în vedere ușoarele viraje de pe această porțiune, aici va fi păstrată o limită maximă de circulație de 70 de km/h. În fine, în curba de dinainte de Târnava, restricția de 40 de km/h va fi înlocuită cu una de 50 de km/h.

Sursa: Turnul Sfatului

1 COMENTARIU

  1. Parca acest drum se dorea a fi un drum rapid de legatura intre doua autostrazi care probabil se vor construii si finaliza in urmatoarea 100 de ani. Cu astfel de aberatii si restrictii il putem numii drum communal sau de exploatare. E de tot rasul restrictii de 30 sau 50 sau linie continua de la iesire din localitatea Rusi pana in Slimnic. Daca vrea politia te lasa fara carnet sau iti da amenda in orice moment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.