Acasă Nova TV

AZI DIMINEAŢĂ Percheziții masive la Sibiu și Timișoara | Prejudiciu uriaș

159

Interventie mascati  Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism –  Serviciul Teritorial Timișoara, împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, au declanșat operațiunea de anihilare a unui grup infracțional organizat specializat în evaziune fiscală.

Sub coordonarea procurorilor DIICOT – ST Timișoara sunt efectuate 14 percheziții din care cinci în locații din Timișoara și nouă în locații din municipiul Sibiu.

Totodată au fost emise 18 mandate de aducere pe numele persoanelor suspectate de implicare în activitatea infracțională.

Din materialul probatoriu administrat în cauză rezultă suspiciunea rezonabilă că în perioada 2012 – 2014 reprezentanții legali ai 11 societăți comerciale au constituit un grup infracţional organizat în scopul de a genera facturi purtătoare de TVA deductibilă pentru produse energetice şi, implicit, cheltuieli care să diminueze masa impozabilă, sustrăgându-se astfel de la plata în întregime a obligaţiilor fiscale datorate, precum şi documente necesare creării unei provenienţe aparent licite a mărfurilor/serviciilor introduse în circuitul comercial de către societăţile în cauză.

Față de membrii grupului infracțional organizat există suspiciunea rezonabilă că, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au recurs la falsificarea documentelor de însoţire/recepţie a produselor energetice, au făcut declaraţii false cu privire la responsabilitatea juridică pentru marfa livrată referitor la faptul că produsele energetice livrate au acciza plătită şi provin pe circuitul economic dintr-un depozit fiscal autorizat.

Sumele de bani rezultate din activitatea ilicită  au fost transferate la mai multe societăţi comerciale naţionale şi internaţionale inactive, în scopul disimulării adevăratei provenienţe.

Prin activitatea infracțională derulată, membrii grupului infracţional organizat au cauzat un prejudiciu total bugetului consolidat al statului în sumă de 34.044.503 de lei.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Serviciul Român de Informații, la percheziții participând și polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sibiu și din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Timiș.

ACTUALIZARE  ORA 9:40

Surse judiciare au declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că în acest caz ar fi implicat şi un fost consilier judeţean al PDL din judeţul Sibiu, care este anchetat în mai multe dosare, printre care şi cel al fostului şef al ANAF Sorin Blejnar.

ACTUALIZARE ORA 11

Nouă persoane din Sibiu, printre care cei doi asociați ai Euroil SRL, Dumitru Domnariu (foto) și Adrian Nicoară, dar și asociatul unic al Ana Oil, Dumitru Pavel Ghișe, au fost duși la audieri în această dimineață, într-un dosar instrumentat de DIICOT, au declarat surse oficiale pentru Turnul Sfatului.

Articolul precedentCSU Sibiu și-a prezentat lotul pentru sezonul 2014-2015 | Un sloven este ultimul venit la Sibiu
Articolul următorComisia Europeană INSISTĂ să facem autostrada Piteşti-Sibiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.