Acasă Nova TV

Acţiunile Transgaz la maximul ultimilor cinci ani

40

transgaz  Acţiunile transportatorului naţional de gaze Transgaz (simbol bursier TGN) au crescut puternic în şedinţa de luni, cu 2,16%, până la cotaţia de 236 lei/unitate, maximul ultimilor cinci ani.

De la începutul anului, acţiunile Transgaz au câştigat 25%, fără a lua în calcul dividendele. Compania a plătit un dividend brut de 17,58 lei/acţiune.

Creşterea acţiunilor Transgaz are loc în contextul în care acţiunile companiilor de utilităţi au intrat în atenţia investitorilor în acest început de toamnă, cu creşteri consistente de până la 12% în primele trei săptămâni ale lunii septembrie.

De asemenea, compania a surprins plăcut investitorii în primul semestru după ce a anunţat un profit dublu, de 294,3 milioane de lei, ca urmare a creşterii veniturilor, dar şi în contextul scăderii puternice a cheltuielilor financiare.

Veniturile companiei au crescut cu 14% în primul semestru, de la 766,7 milioane de lei anul trecut la 873 milioane lei, ca urmare a veniturilor mai mari din activitatea de transport intern. (Ziarul Financiar)

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here