Acasă Nova TV

Gaze naturale pentru Europa: Iranul propune reactivarea proiectului Nabucco

42

gas-pipelineAutorităţile iraniene ar dori reactivarea proiectului de construcţie a gazoductului Nabucco. Iranul vrea ca astfel să poată exporta gaze naturale în ţările europene.

Ali Majedi, secretar de stat al Ministerului Petrolului din Iran, a declarat că ţara sa este gata să livreze gaze naturale în Europa prin gazoductul Nabucco. Oficialul iranian a sugerat că Teheranul ar putea susţine dorinţa europenilor de a-şi diversifica furnizorii de energie. Majedi este de părere că Nabucco este imposibil de realizat fără contribuţia Iranului şi a amintit că Turcia şi-a exprimat deja interesul de a participa la exporta în Europa gaze naturale extrase din Iran.

Potrivit Mediafax, acţionarii Nabucco sunt OMV (Austria), MOL (Ungaria), Transgaz (România), Bulgargaz (Bulgaria), BOTAS (Turcia) şi RWE (Germania). Companiile sperau să convingă consorţiul Şah Deniz II să aleagă Nabucco Vest ca rută de transport al gazelor spre ţările europene. Acesta a ales însă conducta Trans-Adriatic Pipeline (TAP) cu destinaţia Italia. Nabucco Vest urma să aducă în Europa gaze din Azerbaidjan printr-un gazoduct care ar fi traversat România.

Puterea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.